Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΔΕΣΕ ΣΤΟΝ ΦΛΟΙΣΒΟ ΤΟ «ΑΒΕΡΩΦ»... ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ...

Έδεσε κάβους στο Τροκαντερό πριν από λίγο το "Θωρηκτό Αβέρωφ". Το μακρύ ταξίδι των 270 μιλίων, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη ...





Έδεσε κάβους στο Τροκαντερό πριν από λίγο το "Θωρηκτό Αβέρωφ". Το μακρύ ταξίδι των 270 μιλίων, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα του Φλοίσβου, ξεκίνησε στις 11 το πρωί της περασμένης Τρίτης, και τον τυχερό "Μπαρμπα-Γιώργη" συνόδευαν η φρεγάτα «Ελλη» και δύο ρυμουλκά.




Το θωρηκτό είχε καταπλεύσει στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία του τριήμερου εορτασμού της 26ης-28ης Οκτωβρίου. Έκανε την εμφάνισή του στα νερά του Θερμαϊκού, στις 7 Οκτωβρίου, και άνοιξε για επισκέψεις από το κοινό στις 10 του ίδιου μηνός. Η αγάπη του κόσμου αλλά και οι καιρικές συνθήκες το κράτησαν στην προβλήτα ένα του λιμανιού για κάτι περισσότερο από δύο μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 59 μέρες δέχτηκε περισσότερες από 130.000 επισκέψεις, τη στιγμή που τα τελευταία δύο χρόνια που βρισκόταν στην Αθήνα είχε μόλις 120.000 επισκέψεις, ενώ κατέγραψε κατά μέσο όρο 2.500 επισκέψεις ημερησίως.

Ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που απέπλεε για ένα μακρινό ταξίδι από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του (αν εξαιρεθεί ένα σύντομο ταξίδι για επισκευή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά) μετά το 1945, όταν ολοκλήρωσε την ενεργό του υπηρεσία και το 1986 όπου μεθόρμισε από τον Πόρο, αρχικά στη Μαρίνα Ζέας και μετέπειτα στη σημερινή του θέση, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό.