Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΦΥΓΕ» ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ Ο ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΕΛΙΟΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απεβίωσε την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Νεολαίας, του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και φλογερός αγων...





ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απεβίωσε την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Νεολαίας, του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και φλογερός αγωνιστής του Βορειοηπειρωτικού Χρήστος Γ. Τζέλιος. Ο εκλιπών ως γνωστόν ήταν και γραμματέας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αθανασιάδη και πρωτοστατούσε στις ετήσιες τελετές απονομής υποτροφιών.





Η σορός του την Κυριακή, από τις 2-7 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Frederick Funeral Home» στη διεύθυνση 192-15 NorthernBlvd στο Φλάσινγκ, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 11.00 π.μ. στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου (22-30 33ης Οδός) στην Αστόρια.

Ο 83χρονος αγωνιστής άφησε πίσω του την σύζυγό του Βίβιαν, τα παιδιά του Αριστοτέλη Τζέλιο, Αλέξανδρο και Yesenia Τζέλιου, τα αδέλφια Μενέλαο Γ. Τζέλιο, Παναγιώτη και Σέλμα Ρήγα, Γεώργιο και Βασιλική Ρήγα, τα ανίψια Γεώργιο Τζέλιο, Πίτερ και Κάρολιν Τζέλιου και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, Νικόλαος Γκατζογιάννης και το Διοικητικό Συμβούλιο εξέδωσαν ψήφισμα μέσω του οποίου εξάρουν τον αγώνα και την προσφορά του εκλιπόντα στο Βορειοηπειρωτικό και εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγό του, στα παιδιά, στον αδελφό του και συνάμα αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Μενέλαο Τζέλιο και στους λοιπούς συγγενείς.




Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Πολύτσανη Πωγωνίου Βορείου Ηπείρου, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Οι γονείς του Γιώργος και Σεβαστή Τζέλιου δεν άντεξαν το σιδηρούν παραπέτασμα και το Νοέμβριο του 1945 παράτησαν τα πάντα και πέρασαν τα σύνορα αναζητώντας την ελευθερία στη μητέρα Ελλάδα. Εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα όπου παρέμειναν δέκα ολόκληρα χρόνια. Το 1946 ο Μενέλαος και ο Χρήστος Τζέλιος ήρθαν στην Αμερική, εργάστηκαν σκληρά και αξιώθηκαν να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο.

Ο εκλιπών εργαζόταν την ημέρα και τα βράδια σπούδαζε Οικονομικές Επιστήμες και με την πάροδο του χρόνου άνοιξε το γραφείο «Tzelios Business Services» με έδρα την Αστόρια.

Εδώ γνώρισε την εκλεκτή της καρδιάς του, την Βιβή, με την οποία απέκτησαν δύο αγόρια τον Αριστοτέλη και τον Αλέξανδρο που προ ενός περίπου μηνός παντρεύτηκε με την εκλεκτή της καρδιά του, την Yesenia.

Ο εκλιπών ήταν φλογερός πατριώτης και μεγάλος αγωνιστής του Βορειοηπειρωτικού. Αν και το κομμουνιστικό καθεστώς είχε απαλλοτριώσει το πατρικό τους, εν τούτοις μαζί με τον Μενέλαο διεκδίκησαν το σπίτι τους και έχτισαν τριώροφο κτίριο στο κέντρο της Πολύτσανης. Το γεγονός εκτιμήθηκε από την τοπική κοινωνία γιατί αν μη τι άλλο απέδειξε την ανιδιοτελή και ανυπόκριτη αγάπη των αδελφών Τζέλιου για την Πολύτσανη και τη Βόρειο Ηπειρο.

πηγή: Εθνικός Κηρυξ/Του Δημήτρη Τσάκα
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο