Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΚΥΑΝΙΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΚΡΟΑΤΟΒΟΣΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ: ΗΠΙΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ Οι τοξικολογικές εξετάσεις δείχ...






ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ: ΗΠΙΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ


Οι τοξικολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι «ο Πράλγιακ είχε υψηλά επίπεδα κυανιούχου καλίου στο αίμα του

Από δηλητηρίαση με κυάνιο πέθανε ο καταδικασθείς για εγκλήματα πολέμο, Σλόμπονταν Πράλγιακ, όπως κατέδειξε η προκαταρκτική νεκροψία νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του, σύμφωνα με Ολλανδούς εισαγγελείς.






Οι εισαγγελείς επισημαίνουν ότι τοξικολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι «ο Πράλγιακ είχε υψηλά επίπεδα κυανιούχου καλίου στο αίμα του. Αυτό οδήγησε στο να υποστεί καρδιακή ανακοπή, η οποία όπως φαίνεται είναι η πιθανή αιτία θανάτου του».

Ο Πράλγιακ ήπιε το δηλητήριο στην αίθουσα του δικαστηρίου αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του και της επιβολής 20ετους κάθειρξης σε βάρος του και πέθανε λίγο αργότερα.
Όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την ετυμηγορία του, ο 72χρονος Βόσνιος-Κροάτης, που ήταν ήδη όρθιος, έβγαλε ένα φιαλίδιο από την τσέπη του και ήπιε το περιεχόμενό του μπροστά στις κάμερες που κατέγραφαν, λέγοντας: «Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας. Αρνούμαι την ετυμηγορία σας».




Η διαδικασία διακόπηκε και ο δικηγόρος του φώναξε: «Ο πελάτης μου λέει ότι πήρε δηλητήριο». Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου αμέσως διέταξε τη διακοπή της διαδικασίας και ζήτησε να πέσουν οι κουρτίνες.

Οι ολλανδικές αρχές διενεργούν έρευνα για το πώς βρέθηκε και στα χέρια του το δηλητήριο και πώς κατάφερε να αυτοκτονήσει μπροστά τους δικαστές που είχαν μόλις επιβεβαιώσει σε δεύτερο βαθμό την καταδίκη του.

Αν και οι δύο φύλακες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου, βρίσκονταν αρκετά μακριά από τον Πράλγιακ, ξαφνικά βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών. Αν υπήρξε κάποιος φρουρός δίπλα στον Πράλγιακ,τότε θα μπορούσε να είχε αποτρέψει το μοιραίο, όπως σημειώνουν οι ειδικοί επικρίνοντας την έλλειψη προσωπικού ασφαλείας.


protothema