Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΤΡΑΒΟΥΝ ΟΠΛΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ! ΒΙΝΤΕΟ

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στη Δυτική Οχθη της Γάζας μετά την απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. ...





Εκρηκτικό είναι το κλίμα στη Δυτική Οχθη της Γάζας μετά την απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Σε διαδήλωση που πραγματοποιούνταν κοντά στη Ραμάλα, μια ομάδα ισραηλινών στρατιωτών κατάφερε να παρεισφρήσει στο πλήθος των περίπου 100-150 Παλαιστινίων φορώντας καφίγιες (τις παραδοσιακές παλαιστινιακές μαντίλες) και κουβαλώντας στα χέρια τους παλαιστινιακές σημείες.




Ξαφνικά, ένας από αυτούς έριξε καπνογόνο, προκαλώντας πανικό στους διαδηλωτές που άρχισαν να τρέχουν. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί τράβηξαν τα όπλα τους και προχώρησαν σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις, σύμφωνα με τον Guardian.

Τη συγκλονιστική σκηνή που οι αστυνομικοί τραβάνε τα όπλα τους ανάμεσα στους διαδηλωτές κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας με την κάμερα του κινητό του και το βίντεο κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου.

Σε ανακοίνωσή του τις επόμενες ώρες ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι Παλαιστίνιοι πετούσαν πέτρες και κυλούσαν φλεγόμενα λάστιχα προς τους στρατιώτες, οι οποίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, στις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρεις Παλαιστίνιοι, ενώ άλλοι τρεις συνελήφθησαν.



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν συχνά αυτή την τακτική «μεταμφίεσης» προκειμένου να παρεισφρύουν σε πλήθη διαδηλωτών που πετούν πέτρες. Οι πράκτορες αυτοί είναι γνωστοί στους Παλαιστινίους ως «μουσταραμπίν», ένας όρος που σημαίνει «μεταμφιεσμένος σε Άραβας».