Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΗΣΥΧΟΙ.... ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Ο Τσίπρας από την Κέρκυρα χθές, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως καμία πρώ...

Δέσμευση Τσίπρα: Καμία πρώτη κατοικία δεν θα εκπλειστηριαστεί






Ο Τσίπρας από την Κέρκυρα χθές, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως καμία πρώτη κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί και πως καμία ουπερχρεωμένη οικογένεια δεν θα χάσει το σπίτι της.




«Προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000 ευρώ. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών.

Επίσης για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ.

Η δέσμευση της κυβέρνησης είναι σαφής και συγκεκριμένη. Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί. Καμιά υπερχρεωμένη οικογένεια δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της.

Αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγάλοι μπαταχτσήδες, που προτίμησαν τους φορολογικούς παραδείσους, από την “κόλαση” της αποπληρωμής τους», ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας.

newsbomb.gr