Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ... ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β΄ΓΥΡΟ...

Οι συγκεντρωμένοι έχουν υψώσει πανό με συνθήματα για «την εξέγερση του Δεκέμβρη» - Οι αντιεξουσιαστές σκοπεύουν να κινηθούν προς το ...






Οι συγκεντρωμένοι έχουν υψώσει πανό με συνθήματα για «την εξέγερση του Δεκέμβρη» - Οι αντιεξουσιαστές σκοπεύουν να κινηθούν προς το σημείο όπου ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια




Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια πραγματοποιούν αυτή την μέλη αριστερών συλλογικοτήτων και της εξωκοινοβουλευτικης αριστεράς καθώς και αναρχικές οργανώσεις.


Το κάλεσμα είναι για τις έξι το απόγευμα στα προπύλαια ωστόσο ήδη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 άτομα τα οποία έχουν υψώσει πανό με συνθήματα για "την εξέγερση του Δεκέμβρη" και κατά της κρατικής καταστολής.

Οι αντιεξουσιαστικές ομάδες σκοπεύουν να κινηθούν προς το σημείο όπου ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.
Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο αυτή την ώρα: Άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται αριστερά και δεξιά των πεζοδρομίων και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης βρίσκονται παραταγμένοι στα κάθετα στενά των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου.






Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία η οποία ξεκίνησε με επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις 12 το μεσημέρι και για περίπου δύο ώρες, κουκουλοφόροι προκαλούσαν επεισόδια, πετώντας μολότοφ και προκαλώντας φθορές σε βιτρίνες και τράπεζες. Ολο αυτό το διάστημα, η αστυνομία στεκόταν σε ρόλο παρατηρητή, αφήνοντας τους ταραξίες να καταστρέφουν ανενόχλητοι ό,τι έβρισκαν μπροστά τους σε Προπύλαια, πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους!

Νεαροί πέταξαν μολότοφ και πέτρες στο Σύνταγμα, ενώ πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο είχαν στηθεί οδοφράγματα γύρω από τα Προπύλαια. Συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κλούβα της αστυνομίας στη Ρήγα Φεραίου. Γρήγορα επεκτάθηκαν και σε άλλα σημεία, χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες, επιτέθηκαν σε τράπεζα ενώ ξήλωσαν και πεζοδρόμια, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι μπήκαν στη μαθητική πορεία και προκάλεσαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος ενώ για φινάλε η ένταση μεταφέρθηκε ξανά στα Προπύλαια. Μετά τις δύο το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν και οι δρόμοι δόθηκαν σταδιακά στην κυκλοφορία.


protothema