Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΒΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ, ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα έδωσε την αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας ...





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα έδωσε την αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, Αναστάσιο. Ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος εξελέγη στη θέση στις 24 Ιουνίου 1992. Το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο απέκτησε άμεση ισχύ, φέρει ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2017 και δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, παραμονές Χριστουγέννων.




Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιλίρ Μέτα γράφει μεταξύ άλλων:
«Αγαπητοί φίλοι, παραμονές Χριστουγέννων, έχω την χαρά να κάνω δημοσίως γνωστή την απόφασή μου να χορηγήσω αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, στον Μακαριότατο Αναστάσιο….»

O Ιλίρ Μέτα αναφέρεται στην 25η προσφορά του Αρχιεπισκόπου για την ανόρθωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, την προσφορά του για την θρησκευτική συνύπαρξη στη χώρα κ.ά.

Από την πλευρά του ελληνικού υπ. Εξωτερικών, ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, η οποία, όπως δήλωσε, αποτελεί μέτρο αναγνώρισης του βαθιά ανθρωπιστικού έργου του αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Μήνυμα ΥΠΕΞ κ. Νίκου Κοτζιά
«Χαιρετίζω την απόδοση σήμερα της αλβανικής υπηκοότητας στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, έναν σοφό άνθρωπο, από τον Πρόεδρο της χώρας κύριο Μέτα. Ένα μέτρο αναγνώρισης του βαθιά ανθρωπιστικού έργου του και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς μας».
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο