Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ... ΔΙΚΗ ΕΡΗΜΗΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΝ 8 ΠΟΥ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίστηκε η δίκη των 19 πρώην στρατιωτικών(9 κρατουμένων και 8 φυγόδικων) οι οποίοι κατά την διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος...





Συνεχίστηκε η δίκη των 19 πρώην στρατιωτικών(9 κρατουμένων και 8 φυγόδικων) οι οποίοι κατά την διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος της FETÖ, απογειώθηκαν με ελικόπτερα από την 4η Διεύθυνση του Σ.Ξ. και αφού πέταξαν γύρω από την Κωνσταντινούπολη , κάποιοι εξ αυτών διέφυγαν προς την Ελλάδα.




Στην εκδίκαση της υπόθεσης στο 33ο Κακουργιοδικείο μετείχαν 11 κατηγορούμενοι εκ των οποίων οι 9 είναι κρατούμενοι.

Στην εκδίκαση ανεγνώσθησαν τα έγγραφα που έφτασαν στο δικαστήριο, ενώ υπέβαλλαν και αίτημα συμμετοχής στην δίκη η τουρκική βουλή και η πρωθυπουργία.

Μετά από την ταυτοποίηση των κατηγορουμένων, αναγνώσθηκε εν περιλήψει το κατηγορητήριο και άρχισε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Ο κρατούμενος πρώην υπαξιωματικός Ριφάτ Τσελίκ είπε πως στο περιστατικό τότε εργαζόταν ως τεχνικός. Περιέγραψε πως στις 15/7 απογειώθηκαν για να πάρουν κάποιο πρόσωπο VIP και ότι ενώ βρισκόταν πάνω από την οδό Βατάν όπου βρίσκεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, έγιναν από το πίσω μέρος του ελικοπτέρου 4-5 ριπές, χωρίς όμως όπως είπε να ξέρει ποιος το έκανε.
…………..

Μετά από την αποτυχία του πραξικοπήματος ο Τσελίκ περιέγραψε ότι πήγαν στην Σίλε όπου βρισκόταν ο μετέπειτα φυγάς ταγματάρχης πιλότος Αχμέτ Γκιουζέλ που ήταν νευριασμένος και εξοργισμένος, έβριζε τους πάντες, ενώ λίγο μετά μαζί με κάποιους άλλους στρατιωτικούς έφυγε για Ελλάδα, ενώ ο ίδιος όπως είπε έμεινε εκεί.
………………

https://www.sondakika.com/haber/haber-yunanistan-a-firar-eden-darbecilerin-davasi-10393856/

27/12/2017

Σχ: Χωρίς να μπαίνουμε αναλυτικά στο τι ανέφερε αναλυτικά ο καθένας από τους κατηγορούμενους στην εκδίκαση της υπόθεσης, να σημειώσουμε το εξής. Κανένας τους δεν κατηγόρησε τους φυγάδες που βρίσκονται στην Ελλάδα για κάτι. Ούτε είπαν πως π.χ. κάποιοι από εκείνους πυροβόλησαν κατά του πλήθους, ούτε βέβαια τις ανοησίες που έλεγαν οι φυλλάδες του Ταγίπ στην Θράκη, πως δήθεν αυτοί μετείχαν στην ομάδα που θα πήγαινε να σκοτώσει (!!) τον Ερντογάν. Βλέπετε πως και η ιστοελίδα αυτή που φυσικά βγαίνει στην Τουρκία, όπως φαινεται και στην πρώτη παράγραφο του κειμένου, δεν τους καταλογίζει κάτι σαφές

Εμείς έχουμε μια απορία.

Ως πότε θα τους έχουμε κρατούμενους αυτούς τους 8 ανθρώπους στην Ελλάδα;

http://tourkikanea.gr