Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο «ΚΛΑΨΙΑΡΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ» ΠΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ... ΕΦΑΓΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Στις 31 Δεκεμβρίου του 1980, ο Πολ Μάικλ Στέφανι, ένας από τους πιο αιμοδιψείς κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής, ξεκινούσε τη δράσ...





Στις 31 Δεκεμβρίου του 1980, ο Πολ Μάικλ Στέφανι, ένας από τους πιο αιμοδιψείς κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής, ξεκινούσε τη δράση του. Η έναρξη της δράσης του Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, στο Ουισκόνσιν, επιτέθηκε με σιδηρολοστό στην Κάρεν Πότακ, ενώ γυρνούσε στο διαμέρισμα της από πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Τη βίασε και την εγκατέλειψε στη μέση του δρόμου. Τα τραύματα της Πότακ ήταν τόσο σοβαρά, που ο λαιμός της έμοιαζε σαν να είχε κοπεί με μαχαίρι. Παρά τις βαθιές πληγές στο πρόσωπο, το κρανίο, τον αυχένα καθώς και την εγκεφαλική αιμορραγία, η γυναίκα δεν πέθανε. Έπεσε όμως, σε κώμα.







Ο «κλαψιάρης δολοφόνος» Λίγες ώρες μετά την επίθεση, στις 3 τα ξημερώματα, ο Στέφανι επικοινώνησε με την αστυνομία και κλαίγοντας ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Στη συνέχεια με τρεμάμενη φωνή παρακάλεσε τους αστυνομικούς να σπεύσουν, ενώ τους έδωσε και τη διεύθυνση του δρόμου που είχε αφήσει την Πότακ. «Υπάρχει εκεί μια πληγωμένη κοπέλα, σας εκλιπαρώ τρέξτε», έλεγε ο δράστης μεταξύ άλλων στο τηλεφώνημα. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα του δόθηκε το παρατσούκλι «Ο κλαψιάρης δολοφόνος»

Το επόμενο θύμα του ήταν η 18χρονη μαθήτρια Κίμπερλυ Κόμπτον, την οποία είχε γνωρίσει σε κάποιο εστιατόριο. Τη σκότωσε στις 3 Ιουνίου του 1981 και για ακόμη μια φορά επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αστυνομία και τους ρώτησε: «Χριστέ μου, θα με βρείτε, επιτέλους; Μόλις μαχαίρωσα κάποιον με σουγιά. Δεν μπορώ να σταματήσω τον εαυτό μου. Συνεχίζω να σκοτώνω». Δύο μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία της Κόμπτον, ξανατηλεφώνησε. Ζήτησε συγγνώμη για το τραγικό θάνατο της 18χρονης και δήλωσε ότι θα παραδοθεί, πράγμα που ποτέ δεν έκανε. Συνέχισε τη δράση του ανενόχλητος. Λίγες μόλις ημέρες αργότερα, ο Στέφανι έπνιξε την Κάθλιν Γκρίνιγκ στη μπανιέρα του διαμερίσματός της στο Ρόζβιλ.

Το τελευταίο θύμα ήταν η Μπάρμπαρα Σίμονς. Ο Στέφανι γνωρίστηκε με τη 40χρονη γυναίκα σε μπαρ. Αφού έκαναν παρέα καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ο Στέφανι προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της. Δεν έφτασαν ποτέ. Η Σίμονς βρέθηκε βιασμένη και μαχαιρωμένη, την επόμενη μέρα, στις όχθες του ποταμού της Μιννεάπολης. «Σας θερμοπαρακαλώ, μην μιλάτε, απλά ακούστε.




Λυπάμαι πάρα πολύ που σκότωσα τη Σίμονς. Τη μαχαίρωσα 40 φορές», έλεγε ο δράστης όταν επικοινώνησε με την αστυνομία. Ο Πολ Μάικλ Στέφανι Σύλληψη Τον Αύγουστο του 1982, ο Στέφανι βγήκε ραντεβού με την 21χρονη Ντενίζ Γουίλιαμς. Ενώ της πρότεινε να τη συνοδεύσει στο σπίτι της, την πήγε με το αυτοκίνητο σε μια απόμερη περιοχή.




Η κοπέλα αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όταν έφτασαν σε αδιέξοδο, την χτύπησε με κατσαβίδι αρκετές φορές. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ωστόσο, η Γουίλιαμς κατόρθωσε να τον χτύπησε στο κεφάλι με μπουκάλι και κατάφερε να ξεφύγει. Όταν ο Στέφανι γύρισε στο διαμέρισμα του, είδε ότι αιμορραγούσε και χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια. Η κλήση που έκανε στις πρώτες βοήθειες τον συνέδεσε με την επίθεση στη Γουίλιαμς και συνελήφθη από την αστυνομία. Καταδίκη Ο Στέφανι οδηγήθηκε σε δίκη.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος «ο κλαψιάρης δολοφόνος», που τηλεφωνούσε στις αρχές. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 40 ετών για τη δολοφονία της Σίμονς και την απόπειρα δολοφονίας της Γουίλιαμς. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Στέφανι ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει συνολικά 4 γυναίκες, γεγονός που επέτρεψε στην αστυνομία να συνδέσει τις δολοφονίες με τις τηλεφωνικές κλήσεις που είχε δεχτεί στο παρελθόν. Ο Στέφανι πέθανε από καρκίνο το 1998. Δείτε το βίντεο και ακούστε το τηλεφώνημα του Στέφανι στην αστυνομία μετά τη δολοφονία της Κίμπερλυ Κόμπτον:...