Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

16 ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ 11 ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ...!!!

Από τα 16 άτομα που μετέβησαν στην Ουγγαρία για διαγωνισμό παραδοσιακών χωρών, οι 11 ζήτησαν άσυλο Η Κοινότητα Παραδοσιακών Χορών-Πα...






Από τα 16 άτομα που μετέβησαν στην Ουγγαρία για διαγωνισμό παραδοσιακών χωρών, οι 11 ζήτησαν άσυλο

Η Κοινότητα Παραδοσιακών Χορών-Παιδιού και Νεολαίας Άγκυρας μετείχε σε εκδήλωση στην Ουγγαρία . Αλλά από την ομάδα αυτή που είχε μέσο όρο ηλικίας πάνω από 20, αποκαλύφθηκε πως τα 11 από τα 16 άτομα ζήτησαν άσυλο στην Ουγγαρία.




Μετέβησαν με γκρι (υπηρεσίας) διαβατήριο

Η Κοινότητα Παραδοσιακών Χορών-Παιδιού και Νεολαίας Άγκυρας, κλήθηκε να μετάσχει στο κλείσιμο εκδήλωσης που έγινε στο διάστημα από 5 έως 10 Νοεμβρίου για τον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού. Το καραβάνι των 16 ατόμων που μετείχε στην εκδήλωση μετά από ειδική πρόσκληση, για να μπορέσει να πάει υπέβαλλε επίσημο αίτημα στην Ομοσπονδία Παραδοσιακών Χορών. Πήραν την έγκριση και μετά πήραν το γκρι διαβατήριο κάνοντας την σχετική αίτηση στο Τμήμα Διαβατηρίων της αστυνομίας της Άγκυρας. Το καραβάνι αυτό έχοντας προμηθευτεί τα διαβατήρια και τα σχετικά έγγραφα, χωρίς να περιμένουν την 5/11, έφυγαν από την Τουρκία στις 1/11 και πήγαν στην Ουγγαρία.
Τον Ιούλιο του 2017 η ίδια ομάδα είχε πάει στην Βοσνία Ερζεγοβίνη και επέστρεψαν όλοι, ενώ η Ομοσπονδία Παραδοσιακών Χορών Τουρκίας, φέτος έδωσε έγκριση για την μετάβαση στο εξωτερικό 86 συγκροτημάτων.

……………………

To υπουργείο αθλητισμού υπέβαλλε μήνυση και άρχισε ΕΔΕ και για την ομοσπονδία και για τους χορευτές αυτούς.

Η αστυνομία στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει κρατά κρυφά τα ονόματα αυτών των 11 που δεν επέστρεψαν αλλά και των 5 που επέστρεψαν. Επιθεωρητές του υπουργείου Αθλητισμού διεξάγου ευρεία έρευνα και εργάζονται σε αυτήν μαζί με την αστυνομία. Έρευνα διεξάγεται και κατά της Ομοσπονδίας Παραδοσιακών Χορών Τουρκίας που δεν έχει διεθνή δομή, που παρείχε και τις σχετικές πληροφορίες στην αστυνομία και τους επιθεωρητές.

http://www.cumhuriyet.com - http://tourkikanea.gr