Beaking News

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2017

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ... 156 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ!!! ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Νέο κύμα προσφύγων έφτασε το απόγευμα της Τρίτης στα ορεινά χωριά των Γρεβενών, όπου φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρόσφυγες έφτασαν στην περιοχή ερήμην των τοπικών Αρχών, καθώς δεν γνώριζαν τίποτα ούτε ο δήμος ούτε η Περιφέρεια, γι’ αυτό δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Γρεβενών, εξέφρασαν την  έντονη διαμαρτυρία τους.
Οι 156 πρόσφυγες είναι καταγεγραμμένοι και ενταγμένοι σε Πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ και προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Παλαιστίνη και Κουβέιτ. Έφτασαν συνοδεία περιπολικών της Αστυνομίας, με 4 λεωφορεία στις 6 το απόγευμα και κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της περιοχής, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, βρισκόταν για άλλο λόγο στον ορεινό όγκο και είδε ξαφνικά τα λεωφορεία, διαπιστώνοντας λίγο αργότερα ότι πρόκειται για μετανάστες. Εξ’ αιτίας της άγνοιας των τοπικών Αρχών, παραλίγο να δημιουργηθεί ένταση, όταν ξαφνικά οι πρόσφυγες που προορίζονταν για τους Φιλιππαίους, αρνήθηκαν να πάνε στο ξενοδοχείο, σταμάτησαν το λεωφορείο λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό και πήραν το δρόμο της επιστροφής για τα Γρεβενά με τα πόδια. Έπειτα από διαπραγματεύσεις αστυνομικών και προσφύγων, οι τελευταίοι πείστηκαν και μπήκαν στο λεωφορείο που τους μετέφερε σε ξενοδοχείο των Φιλιππαίων, όπου και κατέλυσαν.

Οι υπόλοιποι πρόσφυγες κατέλυσαν και φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία στην Αλατόπετρα και στην Κρανιά. Ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ε. Σημανδράκος, υπογράμμισε πως «είναι απαράδεκτο να φέρνουν πρόσφυγες για φιλοξενία στην περιοχή κι εμείς να έχουμε άγνοια για το γεγονός».


 Έθεσε μάλιστα το θέμα -και μάλιστα σε πολύ έντονο ύφος-, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ζητώντας από τον περιφερειάρχη να μεταφέρει την  οργή και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας στο αρμόδιο υπουργείο και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Επίσης, δριμεία επίθεση στους αρμόδιους, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, ο οποίος εξέδωσε την παρακάτω καταγγελία: «Για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η Ύπατη Αρμοστεία αγνοώντας τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και ερήμην της τοπικής κοινωνίας των Γρεβενών, επέλεξαν να εγκαταστήσουν πρόσφυγες για “προσωρινή” διαμονή σε συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντά τους.


Μετά και από αυτήν την εξέλιξη είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε προς κάθε κατεύθυνση, την αιφνιδιαστική αυτή μεθόδευση απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που στην έναρξη της χειμερινής περιόδου δημιουργεί τεράστιο ζήτημα στο κύριο τουριστικό πλεονέκτημα των Γρεβενών, τον χειμερινό τουρισμό.


Ως Δήμος Γρεβενών έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του μείζονος ανθρωπιστικού ζητήματος, δεν μπορεί όμως όλη την παθογένεια και τον ερασιτεχνισμό χειρισμών και αποφάσεων, να τα επωμίζεται μια κοινωνία που καλείται να επιβιώσει μέσα στην κρίση. Επιτέλους, οι αρμόδιοι ας εμφανιστούν στο προσκήνιο αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες και στους επαγγελματίες των Γρεβενών».

Πηγή: e-ptolemeos.gr
« Προηγουμενη
Επομενη »