Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τ' @ΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ.... ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ F-35

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Έγινε γνωστό που θα είναι η βάση των πρώτων F-35 που αναμένεται να αποκτήσει η Τουρκία εκτός απρόοπτου μέσα ...





Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έγινε γνωστό που θα είναι η βάση των πρώτων F-35 που αναμένεται να αποκτήσει η Τουρκία εκτός απρόοπτου μέσα στο 2018, (τα πρώτα δυο αεροπλάνα).




Όπως έγινε γνωστό προχωρούν οι απαραίτητες εργασίες για την διαμόρφωση του αεροδρομίου της αεροπορικής βάσης Erhaç στην Μαλάτεια, νοτιοανατολικά της Άγκυρας, που θα είναι η βάση των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η Τουρκία σκοπεύει να αποκτήσει ολόκληρο στόλο από τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, συνολικά 100 αεροσκάφη, (Vatan), μέσα στα επόμενα χρόνια σκοπεύοντας στην πλήρη υπεροπλία στον εναέριο χώρο της ευρύτερης περιοχής και φυσικά και στο Αιγαίο.



Όπως αναφέρει το τουρκικό Επιτελείο Αεροπορίας, μέσα στο 2018 η Τουρκία θα αποκτήσει 2 F-35, στη συνέχεια μέσα στο 2019 άλλα τέσσερα κομμάτια ενώ προσδοκούν ότι μέχρι το 2030 θα αποκτήσουν ένα ολοκληρωμένο στόλο από… 100 αεροσκάφη, με πρώτο στόχο την απόκτηση το συντομότερο 30 κομμάτια.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr