Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ...!!! ΞΕΡΙΖΩΝΕΙ ΔΕΝΤΡΑ Ο ΠΗΝΕΙΟΣ - ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠΟΤΟΜΑ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ που μας πέρασε σε ορεινές περιοχές των Τρικάλων, είχε σαν αποτέλεσμα την υπερχείλιση πολλ...





Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ που μας πέρασε σε ορεινές περιοχές των Τρικάλων, είχε σαν αποτέλεσμα την υπερχείλιση πολλών χειμάρρων, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και την απότομη άνοδο της στάθμης του Πηνειού ποταμού και των παραποτάμων του.




Πιο πολύ το πρόβλημα εστιάζεται στα ορεινά της Καλαμπάκας. Το 4ο δημοτικό σχολείο Καλαμπάκας πλημμύρισε και το σχολείο παρέμεινε κλειστό, ενώ γίνεται προσπάθεια άντλησης των υδάτων.

Στη γέφυρα του Πηνειού στο Βαλομάνδρι, οι κάτοικοι παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη της ανόδου της στάθμης, καθώς οι μνήμες από την περσινή καταστροφική πλημμύρα, είναι νωπές και εφιαλτικές.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του trikalaola.gr και κάτοικοι μαζί. Το πρόβλημα είναι πως το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών της περσινής πλημμύρας και την δημιουργία νέας αντιπλημμυρικής θωράκισης της ευρύτερης περιοχής, καθυστέρησε ένα αρχίσει, λόγω των νόμιμων διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάλκη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτή τη στιγμή ο εργολάβος να συνεχίσει τις εργασίες που άρχισαν στις αρχές του Οκτώβρη.

Δείτε τα πλάνα του trikalaola.gr