Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΡΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ - ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ - ΒΙΝΤΕΟ

Ηνωμένες Πολιτείες και Ε.Ε αποφάσισαν να κάνουν κάτι που έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και δεκαετίες. Συμπράττουν στην καταπολέμηση του ορ...




Ηνωμένες Πολιτείες και Ε.Ε αποφάσισαν να κάνουν κάτι που έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και δεκαετίες. Συμπράττουν στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος που ουσιαστικά κυβερνά την Αλβανία καθιστώντας την χώρα αυτή σε «εγκληματία» της Ευρώπης. Άλλωστε, δεν έχει «κάτσει» ακόμα η σκόνη από το σκάνδαλο που ξέσπασε στη γείτονα χώρα και αφορούσε στην εμπλοκή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαιμίρ Ταχίρι με ναρκέμπορους.



Την περασμένη Τρίτη, σε συνέδριο το οποίο οργανώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, έγινε γνωστό πως ετοιμάζεται μια επιχείρηση μαμούθ, με την ονομασία «Δύναμη του νόμου» κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η πρέσβειρα της ΕΕ στα Τίρανα, Romana Vlahutin αλλά και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Donald Lu. Και οι δύο, επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα για να αρχίσει η συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά και τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας η οποία θα την πλαισιώνει.

Πέρα από τους πράκτορες του FBI που προαναφέραμε, θα συμμετάσχουν Ιταλοί και Γερμανοί αστυνομικοί, που θα… βοηθούν τις Αλβανικές Αρχές στις επιχειρήσεις τους.
Το βασικό ζήτημα που τίθεται είναι αυτή η «βοήθεια» προς τις Αρχές της Αλβανίας και κατά πόσο αυτή θα παρέχεται καθώς αυτή ούτε λίγο ούτε πολύ είναι μέλος του ναρκεμπορίου.

Η κυβέρνηση Ράμα είχε ήδη αρχίσει να μπαίνει σε στενή παρακολούθηση έπειτα από τις αποκαλύψεις των Ιταλικών Αρχών σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαιμίρ Ταχίρι με ναρκέμπορους.

Παράδεισος εγκληματικότητα;ς η Αλβανία
Ο βοηθός αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χόιτ Μπράιαν Γι ευθέως και ονομαστικά, κατηγόρησε δικαστήρια και γενικότερα το σύστημα Δικαιοσύνης της γείτονας χώρας που αφήνει ελευθέρους εγκληματίες και διακινητές ναρκωτικών και δεν προστατεύει τους πολίτες.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπόθεση της δικαστού Fildez Hafizi, τονίζοντας ότι το σύστημα Δικαιοσύνης την άφησε απροστάτευτη. Αναφερόμενος, δε, στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τόνισε ότι η Αλβανία αποτελεί κέντρο οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και πορνείας, ενώ επισήμανε τη δράση τεσσάρων επικίνδυνων μαφιόζικων συμμοριών που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, μέσω 20 γνωστών οικογενειών του εγκλήματος.



Σύμφωνα με τον κ. Λου, οι τελευταίες εμπλέκονται σε εμπόριο ανθρώπων, εκβιασμούς, κλοπές αυτοκινήτων και ξέπλυμα χρήματος. Ο κ. Λου, ανέφερε επίσης, ότι ο Εμιλιάνο Σουλάζι, αν και τελεί υπό κράτηση, εξακολουθεί να είναι επικεφαλής διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, ενώ ο Λουλζίμ Μπερίσα, επικεφαλής της βίαιης συμμορίας του Δυρραχίου, αφέθηκε κατά λάθος ελεύθερος από τους αξιωματικούς των φυλακών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Κλεμέντ Μπαλίλι, διακινητή ναρκωτικών διεθνώς, χαρακτηρίζοντάς τον ως «μάγο», καθώς, αν και καταζητείται από την αμερικανική DEA και τις ελληνικές αρχές, εξακολουθεί να είναι ελεύθερος.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αλβανία, η κατάσταση στην Αλβανία μπορεί να αλλάξει μόνο σε περίπτωση που οι αστυνομικοί, οι εισαγγελείς και οι μυστικές υπηρεσίες συνεργαστούν πιο στενά για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τη σύλληψη των «μεγάλων ψαριών».

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ακόμα μπροστά. Μέχρι να συλληφθούν τα μεγάλα ψάρια, να υπάρξει ποινική δίωξη εναντίον τους και να μπουν στην φυλακή, η κάνναβη θα επανέλθει, οι δικαστές θα παίρνουν μίζες και θα υπάρχει διαφθορά αξιωματούχων της κυβέρνησης» τόνιζε χαρακτηριστικά ο κ. Λου. Ζήτησε, δε, από την αλβανική κυβέρνηση, να κηρύξει πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Μία κυβέρνηση, για την οποία ο κ. Λου έχει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα εκφραστεί αρνητικά.

Δείτε στο βίντεο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του euronews για το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στην Αλβανία: