Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ...!! ΜΠΗΚΑΝ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΗ

Το Σάββατο οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν περισσότερα από δέκα χωριά προωθούμενες στον τ...

Βαθιά προέλαση των Κούρδων (SDF) στα εδάφη του ISIS – Πήραν την πετρελαιοπηγή Κίσμα




Το Σάββατο οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν περισσότερα από δέκα χωριά προωθούμενες στον τελευταίο θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.




Την Παρασκευή οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν 25 χωριά στην ίδια περιοχή, 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να κράτα στην ανατολική όχθη την κωμόπολη Αλ Μπουσαϊρά και μια χούφτα κοντινά της χωριά. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εκτιμούν ότι θα έχουν εκκαθαρίσει την περιοχή από τους τζιχαντιστές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, μια άλλη μονάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) προωθήθηκε εις βάθος στα νοτιοανατολικά της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ και κατέλαβε την πετρελαιοπηγή Κίσμα, η οποία βρίσκεται στα 25 χιλιόμετρα απόσταση από την κωμόπολη Αμπού Καμάλ κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί βλέπετε σημειωμένα με αστεράκια που βρίσκονται τα χωριά που απελευθέρωσαν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους, όπως και η προέλαση μέχρι την πετρελαιοπηγή Κίσμα.