Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΟΧΟΧΟΧΟ! ΒΡΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΘ

Να ανακληθεί η απόφαση για την αναγόρευση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμου διδάκτορα του τμήματος Ποιμαντικής και Κο...

«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ για ΑΠΘ και Άνθιμο: Προκλητική και ντροπιαστική η απόφαση αναγόρευσης του





Να ανακληθεί η απόφαση για την αναγόρευση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμου διδάκτορα του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, ζητάει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.




Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο «για απόφαση- ντροπή η οποία προσβάλλει τόσο την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών».

Τονίζει, δε ότι, ο μητροπολίτης Άνθιμος «εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό, σκοταδιστικό και μισαλλόδοξο σε αυτή την πόλη δεν είναι άξιος μας τέτοιας τιμή».

Η αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, στις 7.30 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως το Πανεπιστήμιο αποτελεί κατεξοχήν χώρο δημοκρατίας, και ελεύθερης διακίνησης ιδεών ο οποίος βρίσκεται στον αντίποδα της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.
Φαίνεται όμως πως η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ έχει διαφορετική γνώμη και προτιμά αντί των ιδεών του Διαφωτισμού, το σκοταδισμό, τον εθνικισμό και το θρησκευτικό φανατισμό. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσεις κανείς την απόφαση για αναγόρευση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ μετά από πρόταση του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας; Με την οποία μάλιστα συμφώνησαν κατά πλειοψηφία οι Πρυτανικές αρχές και η Σύγκλητος;




Αλήθεια, ποιοι είναι οι λόγοι που ο μητροπολίτης Άνθιμος αξίζει μιας τέτοιας τιμής; Οι αντίθεσή τους στην υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών; Ο εθνικιστικός του λόγος; Οι ισλαμοφοβικές του δηλώσεις; Η ομοφοβία του; Ή μήπως η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στον υπόδικο αρχηγό της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής;

Νομίζουμε πως κανείς δεν έχει το ηθικό δικαίωμα ούτε νομιμοποιείται να υποβιβάζει τη μέγιστη τιμή που προσφέρει ένα Πανεπιστήμιο, δηλαδή την ανακήρυξη κάποιου σε επίτιμο διδάκτορα, με αυτόν τον τρόπο. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο άνθρωπος ο οποίος εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό, σκοταδιστικό και μισαλλόδοξο σε αυτή την πόλη δεν είναι άξιος μας τέτοιας τιμής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρεί προκλητική την αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου και καλεί τις πρυτανικές αρχές να διαφυλάξουν το κύρος του ΑΠΘ, ανακαλώντας την απόφαση - ντροπή η οποία προσβάλλει τόσο την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, είναι μια πόλη κοινωνικών αγώνων, αλληλεγγύης και δημοκρατίας».