Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΕ «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ» Ο ΜΛΑΝΤΙΤΣ ΣΤΗΝ ΣΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ... «ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ»

Ένας από τους πιο γνωστούς κυνηγούς Ναζιστών του κόσμου, ο Εφραίμ Ζούροφ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τιμωρία που επιβλήθη...






Ένας από τους πιο γνωστούς κυνηγούς Ναζιστών του κόσμου, ο Εφραίμ Ζούροφ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Σέρβο εθνικιστή Ράκτο Μλάντιτς, αλλά χαρακτήρισε την καταδίκη του για γενοκτονία στη Σερμπρένιτσα ως ‘πολιτικοποιημένη και άδικη’.




Ο Ζούροφ λέγει ότι ο Μλάντιτς έχει διαπράξει θηριωδίες, αλλά όχι γενοκτονία, και αυτή η θέση του έχει πέσει σε κριτική από έναν άλλο κορυφαίο εμπειρογνώμονα για το Ολοκαύτωμα.

Το Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε την Τετάρτη απόφαση για ποινή ισόβιας φυλάκισης στον Μλάντιτς για πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου και αγριότητες, μέσα σε αυτές ήταν και η γενοκτονία στην πόλη της Βοσνίας, Σρεμπρένιτσα, το 1995, όταν ήταν επικεφαλής των σερβικών στρατευμάτων στους πολέμους που ξέσπασαν στα Βαλκάνια μετά την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας.

Περίπου οκτώ χιλιάδες μουσουλμάνοι άνδρες και αγόρια σκοτώθηκαν από τα στρατεύματα του Μλάντιτς, ενώ άφησαν σχεδόν όλες τις γυναίκες να φύγουν.

«Αυτό που συνέβη στη Σρεμπρένιτσα ήταν ένα τρομερό και δολοφονικό έγκλημα πολέμου και μια τραγωδία για την οποία ο Μλάντιτς και όλοι οι άλλοι υπεύθυνοι πρέπει να λάβουν τη μέγιστη νομική τιμωρία», δήλωσε ο Ζούροφ στο Εβραϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (JTA).

«Αλλά , δεν ήταν γενοκτονία», πρόσθεσε επικαλούμενος την ελευθέρωση των γυναικών και των κοριτσιών της Σρεμπρένιτσα».

Ωστόσο, ο Μεναχέμ Ροενσάφτ, γενικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου και δικηγόρος που διδάσκει τη νομολογία της γενοκτονίας στις νομικές σχολές των πανεπιστημίων Κολούμπια και Κόρνελ, υπερασπίσθηκε την ετυμηγορία σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο ‘TabletMagazine’, σημειώνει το δημοσίευμα του Ισραήλ.



(Στοιχεία από timesofisrael.com)


--
The Hellenic Information Team