Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ... ΙΟΡΔΑΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

«Αυτή τη φορά, ο συγκεκριμένος συνάδελφος έφτασε στο σημείο να με φτύσει, να με προπηλακίσει και με προκάλεσε επανειλημμένως και απει...





«Αυτή τη φορά, ο συγκεκριμένος συνάδελφος έφτασε στο σημείο να με φτύσει, να με προπηλακίσει και με προκάλεσε επανειλημμένως και απειλητικά να βγω εκτός νοσοκομείου για να λύσουμε τις διαφορές μας», αναφέρεται στην καταγγελία που δημοσιοποίησε η ΕΙΝΑΠ




Απαράδεκτη και προσβλητική, ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος του καταγγέλλει γαστρεντερολόγος του Ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», και μάλιστα από συνάδελφό του, μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.


Σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία κοινοποιείται μέσω της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Έλληνας γιατρός επιτέθηκε φραστικά στον καταγόμενο εξ Ιορδανίας γαστρεντερολόγο και τον κάλεσε να φύγει από τη χώρα, με αφορμή αίτημα του δευτέρου για λήψη δικαιούμενης άδειας.

Η Ένωση Ιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει τη φασιστική – ρατσιστική επίθεση και χαρακτηρίζει τις απειλές που εκτοξεύθηκαν από τον Έλληνα γιατρό ως απαράδεκτες και προσβλητικές για την ανθρώπινη ύπαρξη, αλλά και επικίνδυνες όταν προέρχονται από «λειτουργό» που έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τσακίσουν εν τη γενέσει τους τέτοιες συμπεριφορές. Τέτοιες συμπεριφορές να μην είναι αποδεκτές από πουθενά», τονίζει στην ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ.
Τι καταγγέλλει ο γιατρός

Στην καταγγελία του ο γιατρός αναφέρει, πως το επεισόδιο έγινε στις 26 Οκτωβρίου, μπροστά σε άλλους γιατρούς και νοσηλευτές του τμήματος και πως δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε τέτοιο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον του, καθώς και προσβλητικών συμπεριφορών από τον ίδιο «συνάδελφό» του.




«Αυτή τη φορά, ο συγκεκριμένος συνάδελφος έφτασε στο σημείο να με φτύσει, να με προπηλακίσει και με προκάλεσε επανειλημμένως και απειλητικά να βγω εκτός νοσοκομείου για να λύσουμε τις διαφορές μας», καταγγέλλει ο γιατρός. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ήταν ωστόσο επιβεβλημένη αυτή τη φορά η καταγγελια, «...διότι αισθάνθηκα ότι για πρώτη φορά κινδύνευε η σωματική μου ακεραιότητα και διότι το επεισόδιο αυτό ξεπερνά κάθε όριο ανοχής μου, παρά τη μεγάλη σύνεση, αυτοσυγκράτηση και πνεύμα συναδελφικότητας που επέδειξα κατά τα παλαιότερα επαναλαμβανόμενα επεισόδια προσβλητικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον μου».

Το περιστατικό συνέβη ως εξής: Ο καταγγέλλων παρακάλεσε να κάνει τις εφημερίες που τού αναλογούν για όλον τον μήνα τις πρώτες 17 μέρες του Νοεμβρίου, προκειμένου να επισκεφθεί τους γονείς του στην Ιορδανία, οι οποίοι έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το αίτημα αυτό, όμως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συναδέλφου του, ο οποίος – σύμφωνα με την καταγγελία – επέδειξε αρχικά ειρωνεία, αλλά στη συνέχεια τον έφτυσε και απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα.

Ο καταγγέλλων γιατρός σημειώνει πως το ρατσιστικό μένος εναντίον του είχε εκδηλωθεί από τον άλλο γιατρό αρκετούς μήνες πριν: «Με αφορμή μία συζήτηση για τους μετανάστες, τους οποίους έβριζε, τόλμησα να εκφράσω την άποψή μου, λέγοντας πως το μείζον πρόβλημα της χώρας είναι τα μνημόνια, το χρέος, η διαφθορά, η ανεργία, η μετανάστευση νέων στο εξωτερικό και όχι τόσο οι αλλοδαποί μετανάστες. Τότε, μου απάντησε δημόσια πως δεν είμαι από την Ελλάδα, να σηκωθώ και να φύγω, να πάω στη χώρα μου», αναφέρεται στην καταγγελία που δημοσιοποιεί η ΕΙΝΑΠ.