Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ... Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΊΒΑΝΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΑΠΗΓΑΓΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...!!

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε σήμερα πως οτιδήποτε έχει πει ή μπορεί να πει ο (παραιτηθείς) πρωθυπουργός Σαάντ Αλ Χαρίρι «δεν αντανακλά ...

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός του απήχθη από τη Σαουδική Αραβία




Ο Πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε σήμερα πως οτιδήποτε έχει πει ή μπορεί να πει ο (παραιτηθείς) πρωθυπουργός Σαάντ Αλ Χαρίρι «δεν αντανακλά την πραγματικότητα» εξαιτίας του μυστηρίου που καλύπτει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα που παραιτήθηκε ενώ βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία.




Ο Χαρίρι, που διατηρεί και τη σαουδαραβική υπηκοότητα, παραιτήθηκε αιφνιδίως στις 4 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία και δεν έχει επιστρέψει από τότε στον Λίβανο.

Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν αναφέρει σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πως κάθε τοποθέτηση ή κίνηση του Χαρίρι «είναι αποτέλεσμα της ύποπτης και μυστηριώδους κατάστασης που βιώνει στο βασίλειο».

Εξάλλου ανώτερος Λιβανέζος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως ο πρόεδρος Αούν είπε σε ξένους πρεσβευτές ότι ο Χαρίρι έχει «απαχθεί» και ότι πρέπει να χαίρει ασυλίας.

Ο Αούν διεξάγει συναντήσεις με υψηλά ιστάμενους Λιβανέζους πολιτικούς καθώς και με ξένους διπλωμάτες. Το σχόλιο περί «απαγωγής» του Χαρίρι το έκανε χθες Παρασκευή, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η Σαουδική Αραβία διαψεύδει ότι έχει «απαγάγει» ή «συλλάβει» τον Σαάντ Αλ Χαρίρι. Ο κ. Χαρίρι παραιτήθηκε κατηγορώντας σχέδιο δολοφονίας του από τη σιιτική λιβανέζικη παραστρατιωτική οργάνωση και πολιτικό κόμμα Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν.