Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΜΒΑ! ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ: «ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ»... ΣΑΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΛΑΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΣΑ! Αμερικανός διοικητής απείλησε πως σ περίπτωση που η Τουρκία χτυπήσει το Άφριν, ο...







ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΛΑΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΣΑ!
Αμερικανός διοικητής απείλησε πως σ περίπτωση που η Τουρκία χτυπήσει το Άφριν, οι ίδιοι θα προστατεύσουν το PYD.




Ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλλον-εκπρόσωπος της Διεθνούς συμμαχίας κατά της ISIS μετέχοντας από Βαγδάτη μέσω τηλεδιάσκεψης σε ενημέρωση τύπου που έγινε στο Πεντάγωνο, ανοιχτά δήλωσε πως υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση του ΠΚΚ ενάντια την Τουρκία.

Θα προστατεύσουμε το ΠΚΚ και σε επιθέσεις εκτός ISIS¨

Στην διάρκεια της ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον συνταγματάρχη Ντίλλον σχετικά με τους ισχυρισμούς πως οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας θα χτυπήσουν τις δυνάμεις των ΠΚΚ/YPG στο Άφριν. Ο Ντίλλον δήλωσε πως δεν έχει κάποια πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς. Είπε όμως πως ο συνασπισμός είναι επιφορτισμένος με το να προστατεύει τους εταίρους του απέναντι σε κάθε επίθεση, ακόμη και εκτός ISIS.

¨Έχουμε την ευθύνη να προστατεύουμε τους εταίρους μας¨

Όταν τον ρώτησαν ¨Ο συνασπισμός έχει την ευθύνη να προστατεύει τις τοπικές δυνάμεις που μετέχουν στις επιχειρήσεις κατά της ISIS όπως τους Κούρδους;¨, εκείνος απάντησε ¨Μπορώ να πω ναι. Αυτό και παλιότερα με διάφορες αφορμές το δείξαμε και το αποδείξαμε. Εάν χρειαστεί όλους όσους μετέχουν υπό την αιγίδα των Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων, δηλαδή Άραβες, Κούρδους, Γεζίντι και Χριστιανούς, τους στηρίζουμε και τους προστατεύουμε¨.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Όταν οι δημοσιογράφοι επίμονα και υπονοώντας την Τουρκία ρώτησαν ¨Θα τους προστατεύσετε και από μελλοντικές επιθέσεις που θα έρθουν και από άλλες –εκτος ISIS- πλευρές ;¨, ο Ντίλλον έδειξε ξανά πως υπερασπίζεται το ΠΚΚ και δήλωσε πως ¨Οποιοσδήποτε και αν είναι, εμείς προστατεύουμε τους εταίρους μας που αγωνίζονται ενάντια στην ISIS¨.

http://tourkikanea.gr