Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΡΑΣΟΥΜΕ ΑΟΖ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ...;;; Η ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Kύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος δεσμεύτηκαν «να προχωρήσουν γρήγορα στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την οριοθέτηση των κοινών θαλάσσιων ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΟΖ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ




Kύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος δεσμεύτηκαν «να προχωρήσουν γρήγορα στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την οριοθέτηση των κοινών θαλάσσιων συνόρων τους».




Αυτό αποφάσισαν σήμερα, όπως αναφέρεται σε Κοινή Διακήρυξη, οι ηγέτες των τριών χωρών, Νίκος Αναστασιάδης, Αλέξης Τσίπρας και Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν τη σθεναρή δέσμευσή τους να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση της ειρήνης, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση των κοινών αξιών και συμφερόντων τους, σημειώνεται στην Διακήρυξη.

Αναφορά γίνεται και στο Κυπριακό, όπου οι τρεις ηγέτες τονίζουν ότι «η συνολική διευθέτηση δεν πρέπει να περιέχει αναχρονιστικές ρυθμίσεις στον τομέα της ασφαλείας, ούτε ξένα στρατεύματα».

Στη Σύνοδο συμφωνήθηκε να ενισχυθεί η τριμερής συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, της μετανάστευσης, του τουρισμού, του περιβάλλοντος, της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, της γεωργίας και της διασποράς», αναφέρει η Κοινή Διακήρυξη.