Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΥΛΙ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΥΤΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ, ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΕ... - ΒΙΝΤΕΟ

Άναυδοι έμειναν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου όταν είδαν στη μύτη του αεροπλάνου καρφωμένο ένα πουλί. Τα ατυχήματα αυτά ωστόσο, δεν ε...






Άναυδοι έμειναν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου όταν είδαν στη μύτη του αεροπλάνου καρφωμένο ένα πουλί. Τα ατυχήματα αυτά ωστόσο, δεν είναι καθόλου σπάνια.
Ένα ατύχημα είχε η πτήση American Airlines 1498 που απογειώθηκε από το Μεξικό και προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι. Πουλί έπεσε πάνω στη μύτη του αεροπλάνου χάνοντας τη ζωή του.




Το τραγικό σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι ότι το πουλί παρέμεινε καρφωμένο στη μύτη του αεροπλάνου μέχρι και την προσγείωσή του. Τόσο οι υπάλληλοι του αεροδρομίου, όσο και οι επιβάτες, έμειναν με το στόμα ανοιχτό. «Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε ξανααντιμετωπίσουμε τέτοια περίπτωση, αλλά δεν πρόκειται για ευχάριστο θέαμα», δήλωσε ένας υπάλληλος στο ABC.

Οι θάνατοι πουλιών από ατυχήματα με αεροσκάφη, είναι συχνό φαινόμενο. Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 2015 14.000 πτηνά έπεσαν πάνω σε αεροσκάφη. Η επανακατασκευή της μύτης κοστίζει 229 εκατομμύρια δολάρια. Το 52% των ατυχημάτων συμβαίνουν μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου. Τότε που τα πτηνά αφήνουν τις φωλιές τους και αποδημούν.

Από το 1988, 247 αεροσκάφη έχουν καταστραφεί λόγω των ατυχημάτων αυτών. Το 95% των ατυχημάτων προέρχεται από πουλιά, ενώ το υπόλοιπο 5% αφορά νυχτερίδες, ερπετά και ελάφια, όταν πια τα αεροπλάνα προσγειώνονται. Ωστόσο, μόνο το 6% των ατυχημάτων στη μύτη του αεροπλάνου επηρεάζουν αρνητικά την πορεία της πτήσης.

Δείτε το βίντεο:


newsit