Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΓΛΑΣΚΩΒΗΣ - ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ακυρώθηκαν οι περισσότερες πτήσεις από και προς την πόλη της Σκωτίας - Περιστατικό με αεροσκάφος που βγήκε εκτός πίστας - Οι επιβάτες μεταφ...


Ακυρώθηκαν οι περισσότερες πτήσεις από και προς την πόλη της Σκωτίας - Περιστατικό με αεροσκάφος που βγήκε εκτός πίστας - Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία - Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, τρία πυροσβεστικά και δύο ασθενοφόρα στο σημείο

Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού τέθηκε το διεθνές αεροδρόμιο της Γλασκώβης, το οποίο δόθηκε εντολή να κλείσει και να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις, αρχικά και οι περισσότερες στη συνέχεια, από και προς τις εγκαταστάσεις.


Στο διάδρομο προσγείωσης έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται τρία πυροσβεστικά οχήματα και δύο ασθενοφόρα.




Πολίτες που είχαν ήδη επιβιβαστεί σε αεροσκάφη έτοιμα να απογειωθούν, ανέφεραν ότι τους ανακοίνωσαν πως οι πτήσεις τους δεν θα πραγματοποιηθούν και τους οδήγησαν σε ξενοδοχεία για διανυκτέρευση.
Η αστυνομίας της Σκωτίας κάνει λόγο για «ένα περιστατικό», δίχως να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης είναι καλυμμένος από πάγο, ωστόσο, όπως παρατήρησαν εύστοχα, αυτό δεν δικαιολογεί την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο σημείο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, οι πτήσεις από και προς τη Γλασκώβη ματαιώθηκαν, καθώς ο διάδρομος έχει παγώσει και υπήρξε περιστατικό με αεροσκάφος που βγήκε εκτός πίστας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν να γίνουν ορισμένες πτήσεις, ενεργοποιώντας σημεία του αεροδρομίου που δεν είναι καλυμμένα με πάγο.