Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΝΑΕΙ ΣΤΑΘΗ... Η ΘΡΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Η αστυνομική επιχείρηση που κόστισε τη ζωή του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από τις 5 Νοεμβρίου 2007 όπ...




Η αστυνομική επιχείρηση που κόστισε τη ζωή του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από τις 5 Νοεμβρίου 2007 όπου στα Ζωνιανά είχε λάβει χώρα η ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών από σημαντικό αριθμό ενόπλων που χρησιμοποιούσαν αυτόματα όπλα "Καλάσνικοφ".






Οι αστυνομικοί των ΤΑΕ που πήραν μέρος σε επιχείρηση στα Ζωνιανά, προκειμένου να κάνουν έφοδο για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης, δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών από αγνώστους, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη και τον ελαφρύτερο τραυματισμό δυο ακόμα Ειδικών Φρουρών!




Ο 27χρονος Στάθης Λαζαρίδης, πατέρας ενός μωρού μόλις δύο μηνών, επέβαινε στα πρώτα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς.

Διεκομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Επί οχτώ χρόνια βρισκόταν σε "άγρυπνο κώμα" κι έδινε μάχη, προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει ξανά επαφή με το περιβάλλον.

Τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 2015, στο 401 νοσοκομείο που νοσηλευόταν, σε ηλικία 35 ετών.