Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑΝ... ΒΙΝΤΕΟ: Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΕΡΡΑ ΣΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗ ΝΑ ΒΟΥΡΚΩΣΕΙ

Περήφανοι για την ποντιακή τους καταγωγή και με στόχο να βάλουν την ποντιακή παράδοση και μουσική σε κάθε ελληνικό σπίτι, τα μέλη ...







Περήφανοι για την ποντιακή τους καταγωγή και με στόχο να βάλουν την ποντιακή παράδοση και μουσική σε κάθε ελληνικό σπίτι, τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «Σέρρα» παρουσίασαν στην κριτική επιτροπή του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» τι εστί να είσαι Πόντιος και να τιμάς τις ρίζες σου.



Το αποτέλεσμα ήταν άκρως συγκινητικό, με τους δύο Πόντιους της κριτικής επιτροπής –τον Σάκη Τανιμανίδη και τον Γιώργο Καπουτζίδη– να παρακολουθούν τους Πόντιους χορευτές γεμάτοι περηφάνια για την καταγωγή τους.

«Θα παρουσιάσουμε την αυθεντική παραδοσιακή μορφή του χορού σέρραέτσι όπως χορευότανε από τους προγόνους μας στην Τραπεζούντα, στην περιοχή της κάτω Ματσούκας».




Με αυτά τα λόγια παρουσίασε την ομάδα του ποντιακού συλλόγου ο πρωτοχορευτής Μωυσής Καρίπης.

Η δυνατή σέρρα που παρουσίασε ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων Χορευτών στο τηλεπαιχνίδι κατενθουσίασε κοινό, κριτές και θεατές, κάνοντας όλους να μιλούν για μια εξαιρετική εμφάνιση. «Θέλαμε μέσα από την εμφάνισή μας να αναδειχθεί ο Πόντος και να μπει η ποντιακή μουσική και κουλτούρα σε κάθε ελληνικό σπίτι» ανέφερε στο pontos-news.gr ο Βασίλης Λυκουσάς που συμμετείχε στη χορευτική ομάδα.


Από την πρόβα των χορευτών λίγο πριν από την εμφάνισή τους (φωτ.: Β. Λυκουσάς)

«Ο χορός που παρουσιάσαμε ήταν η πιο αυθεντική μορφή της σέρρας όπως την είχε καταγράψει ο Νίκος Ζουρνατζίδης», τόνισε ο Β. Λυκουσάς.

Ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων Χορευτών «Σέρρα» όπως ήταν φυσικό πήρε το πράσινο φως λαμβάνοντας θετική απάντηση και από τους τρεις κριτές για να συνεχίσει στο διαγωνισμό, ξεδιπλώνοντας και άλλες πτυχές του ποντιακού πολιτισμού στα επόμενα επεισόδια.



pontos-news.gr