Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ...!!! ΜΑΧΗ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ...!!

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και εννέα τραυματίσθηκαν σήμερα στη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ...

Μάχη Κούρδων ανταρτών και Τούρκων αστυνομικών σε πολυκατοικία – Νεκροί και τραυματίες




Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και εννέα τραυματίσθηκαν σήμερα στη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, ανακοινώθηκε από τις τοπικές Αρχές.




Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη διάρκεια επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας για τη σύλληψη ενός υπόπτου ως μέλους του PKK, οργάνωσης που θεωρείται τρομοκρατική από την Άγκυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κυβερνείο του Ντιγιάρμπακιρ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως ένα μέλος του PKK σκοτώθηκε επίσης κατά τις συγκρούσεις.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, οι κούρδοι αντάρτες πυροδότησαν στη διάρκεια των συγκρούσεων μια αυτοσχέδια βόμβα.

«Ξυπνήσαμε γύρω στις 6:00 από πυροβολισμούς», αφηγήθηκε η Ζαχιντέ Κιλίντς, η οποία κατοικεί σε μια γειτονική πολυκατοικία.

«Οι αστυνομικοί μπήκαν στις γύρω πολυκατοικίες, μεταξύ των οποιών και στη δική μας, και άρχισαν να πυροβολούν προς τον τελευταίο όροφο της απέναντι πολυκατοικίας», είπε.

Χθες Πέμπτη, οκτώ μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το PKK στο Σεμντινλί, κοντά στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ και, σύμφωνα με έναν απολογισμό του κρατικού τουρκικού πρακτορείου Ανατολή, συνολικά 46 μέλη του PKK σκοτώθηκαν χθες σε τρεις περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και το Σεμντινλί.