Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΕΛΕΙ Η Π@ΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ... «ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΤΣΗ ΤΟ ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Ως προβοκάτσια ομάδων που στοχεύουν στην τεχνητή όξυνση του κλίματος χαρακτηρίζει το πρόσφατο δολοφονικό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο...

Βούτσης: «Ακτιβισμός» η είσοδος μελών του Ρουβίκωνα στη Βουλή




Ως προβοκάτσια ομάδων που στοχεύουν στην τεχνητή όξυνση του κλίματος χαρακτηρίζει το πρόσφατο δολοφονικό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενώ παράλληλα σπεύδει να εντάξει τις ενέργειες του Ρουβίκωνα στον... ακτιβισμό.




Ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και απαντώντας για το αν είναι «σοβαρό θέμα» το ζήτημα των πυροβολισμών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είπε: «Αυτό γίνεται τα τελευταία 20 χρόνια. Και ευτυχώς όποτε γίνονται τέτοιες ακραίες εγκληματικές ενέργειες, που δεν είναι βεβαίως ακτιβισμοί, δεν έχουν θύματα ανθρώπινα. Δεν υπάρχουν επ’ αυτών διαφορετικές αντιμετωπίσεις ως προς την ανάγκη ακραίας αποδοκιμασίας τους! Αυτό είναι σαφές. Δεν πρέπει όμως να διαλανθάνεται της προσοχής μας το πότε και πώς γίνονται τέτοιες ενέργειες ανάλογα και με το κλίμα που επικρατεί στη χώρα. Είμαι εναντίον της «προβοκατολογίας» αλλά δεν σημαίνει ότι είμαστε και αφελείς για το χρόνο που τέτοια συμπτώματα ξαφνικά οξύνονται!».

Ακτιβισμός η είσοδος μελών του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Κληθείς δε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι ο Ρουβίκωνας αποτελεί τον «προθάλαμο της τρομοκρατίας» ο κ. Βούτσης είπε: «Επειδή, δε, έχει γίνει μόνιμο τροπάρι να αναφέρονται στον Ρουβίκωνα και το γνωστό ακτιβισμό με το πέταγμα του τρικ για την Ηριάννα και τον Περικλή πριν από δύο μήνες στο προαύλιο της Βουλής, θέλω να σας παραπέμψω στην τρισέλιδη επιστολή μου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να επισημάνω ότι δεν μιλάω δημόσια για λεπτά επιχειρησιακά θέματα» ενώ υποστηρίζει ότι «στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε σαφώς μη εφαρμογή των δεδομένων που σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής υπάρχουν και εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις! Είναι λεπτά επιχειρησιακά ζητήματά και εγώ δεν συμπεριφέρομαι ανεύθυνα να τα ονοματίζω δημόσια, ακριβώς γιατί συμβαίνουν και αυτά, να υπάρχουν δηλαδή παρεξηγήσεις επιχειρησιακού χαρακτήρα ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας που εντέλλονται υπό τον φρούραρχο στη βουλή και σε άλλες που ενδεχομένως απ’ έξω με άλλες εντολές κάνουν άλλες ενέργειες. Και ο νοών νοείτω….».

Αναφορικά, δε, με την χορήγηση 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν ο κ. Βούτσης λέει πως «Ο νομικός μας πολιτισμός δεν εφαρμόζεται αλά καρτ».protothema.gr