Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 450 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΩΝ 7,3 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΙΡΑΝ - ΙΡΑΚ

Περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 7.000 τραυματίστηκαν στο Ιράν από τον σεισμό των 7,3 βαθμών που συγκλόνισε την ...






Περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 7.000 τραυματίστηκαν στο Ιράν από τον σεισμό των 7,3 βαθμών που συγκλόνισε την Κυριακή (12.11.2017) την περιοχή στα σύνορα με το Ιράκ.



Πρόκειται για τον φονικότερο σεισμό τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια στη χώρα, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που μετέδωσε το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV.


Οι αρχές αναμένουν ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι επιχειρήσεις διάσωσης στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ενώ δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα χαλάσματα των σπιτιών που κατέρρευσαν.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ιράν, οι αρχές έχουν στείλει στην περιοχή 22.000 σκηνές, 52.000 κουβέρτες, 17 τόνους ρύζι και περισσότερα από 200.000 μπουκάλια νερό.

Ωστόσο, σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Fars ακούγεται μια γυναίκα να διαμαρτύρεται στον υπουργό Εσωτερικών Αμπντολρεζά Ραχμανί-Φαίλ ότι οι κάτοικοι «δεν έχουν νερό».

Αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι ξανάνοιξαν οι δρόμοι που είχαν κλείσει εξαιτίας κατολισθήσεων στην επαρχία Κερμανσάχ. Στο Σαρ-ε-Πολ-ε-Ζαχάμπ δεν έχει επανέλθει ακόμη η ηλεκτροδότηση.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έδωσε εντολή στην κυβένηση και τις ένοπλες δυνάμεις να κινητοποιήσουν «ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους» για να βοηθήσουν τους κατοίκους.

newsit