Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ... 34 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ... ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ

Σειρά στρατιωτικών, μαθητικών και αθλητικών εκδηλώσεων ετοιμάζουν στα κατεχόμενα με αφορμή την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψ...





Σειρά στρατιωτικών, μαθητικών και αθλητικών εκδηλώσεων ετοιμάζουν στα κατεχόμενα με αφορμή την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου του 1983. Το παρών τους στους παράνομους εορτασμούς θα δώσουν Τούρκοι στρατιωτικοί και αξιωματούχοι από την Τουρκία, και συγκεκριμένα ο Ουμίτ Ντουνκάρ, που ανέλαβε προσωρινά Αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, και ο Αχμέτ Αιντίν, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Καλεσμένοι είναι επίσης και ξένοι βουλευτές και δημοσιογράφοι.




Τελετές θα πραγματοποιηθούν μπροστά στις προτομές του Δρ Φαζίλ Κουτσιούκ και της τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ.
Εκεί θα είναι, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, και ο Μουσταφά Ακιντζί. Μνημόσυνο θα τελεστεί και μπροστά στον Τάφο του Ραούφ Ντενκτάς.

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν και αθλητικές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της βδομάδας.
Ο κατοχικός ηγέτης αναμένεται να παραθέσει δεξίωση για την 34η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στο ξενοδοχείο Golden Tulip.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι τουρκικοί εορτασμοί θα κορυφωθούν με τις στρατιωτικές παρελάσεις και τις αεροπορικές επιδείξεις των F-16 πάνω από τη σκλαβωμένη Κερύνεια από την ομάδα SOLOTURK της τουρκικής αεροπορίας. Οι πρόβες της επίλεκτης αυτής μονάδας άρχισαν από σήμερα, προκαλώντας αναστάτωση σε αρκετούς κατοίκους της Λευκωσίας.

Επιπλέον, στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας βρίσκεται αγκυροβολημένη η τουρκική φρεγάτα Gökçeada, ενώ ένα υποβρύχιο και η φρεγάτα İmbat Hücumbotu είναι στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές κατεχόμενες πόλεις και περιοχές, όπως η Μόρφου, η Λεύκα, το Λευκόνοικο και αλλού.

sigmalive