Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 23 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 60 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

Πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - Οι ιρακινές αρχές εικάζουν ότι το χτύπημα πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κρ...






Πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - Οι ιρακινές αρχές εικάζουν ότι το χτύπημα πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος




Νέο μακελειό με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε σε αγορά, 160 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του Ιράκ, Βαγδάτη.


Ο πρώτος απολογισμός των ιρακινών αρχών κάνει λόγο για τουλάχιστον 23 νεκρούς και 60 τραυματίες, ενώ η λίστα του θανάτου αυξάνεται. Η επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε στην αγορά της Tuz Khurmatu. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.




Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για το μεγάλο αυτό τρομοκρατικό χτύπημα, οι αρχές, ωστόσο, εικάζουν πως πρόκειται για κατάλοιπα του Ισλαμικού Κράτους, παρ' ότι οι δυνάμεις του τελευταίου έχουν υποστεί καίρια χτυπήματα από τις διεθνείς δυνάμεις και έχουν απωλέσει τις σημαντικότερες πόλεις που διατηρούσαν στην κατοχή τους.
Η πόλη Tuz Khurmatu κατοικείται από πληθυσμούς Κούρδων, Αράβων και Τουρκμένων. Αρκετά σημεία στην περιοχή παραμένουν στην κατοχή των μαχητών του ISIS, γεγονός που παραδέχθηκαν οι τοπικοί φορείς.