Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΕΑΚΙ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ» - « ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!» ΑΓΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ 17Ν ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Η 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση ...




Η 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή.




Αρχικά, ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και στη συνέχεια ανάμεσα στον τελευταίο και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Μπακογιάννη για Κοντονή: Θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα

Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε τον υπουργό Δικαιοσύνης θλιβερό απολογητή του Κουφοντίνα.

«Αυτή η παρουσία σας εδώ προβλημάτισε πάρα πολύ, δεν δικαιούστε να παριστάνετε πως δεν ξέρετε. Είμαι μία απλή βουλευτής η οποία αναρωτιέται τι άλλαξε, κύριε Κοντονή, από τότε που ο Κουφοντίνας ζητάει άδειες και δεν τις έπαιρνε με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο. Όσο το θέμα αφορά άλλους, είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε μεγάλους λόγους», είπε αρχικά η κυρία Μπακογιάννη.

Και συνέχισε: «Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο απ’ όλα, κ. Κοντονή, είναι η επιλεκτική σας ευαισθησία. Την απόφαση για την Ηριάννα τη στηλιτεύσετε, δεν ήταν δικαστική απόφαση τότε; Περίμενα από εσάς σήμερα να σηκωθείτε πάνω και να πείτε "λυπούμαστε, δεν συμφωνούμε". Να πείτε "εμείς πολιτικά καταδικάζουμε την απόφαση, ασχέτως τι λέει ο νόμος"».

«Το παρεάκι των συλλογικοτήτων»

Μάλιστα, η κυρία Μπακογιάννη προχώρησε ακόμα περισσότερο και μίλησε για παρεάκι των συλλογικοτήτων του Ρουβίκωνα και του ΣΥΡΙΖΑ:
«Δεν έχετε τα κότσια να το κάνετε, γιατί όλο το παρεάκι με τις συλλογικότητες, τον Ρουβίκωνα και τα λοιπά είμαστε όλοι ένα και τα καλύπτουμε. Όταν είναι να καταδικάσετε έναν άνθρωπο που σκότωσε 11 ανθρώπους, κρύβεστε, κύριε Κοντονή. Αίσχος».

Κοντονής: Λέτε ανακρίβειες και ψέματα




Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι λυπάται για την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη και ότι η κυβέρνηση ουδέποτε επιδοκίμασε δολοφονικές ενέργειες και ουδέποτε έστερξε ως συμπαραστάτης σε τέτοιες καταστάσεις.

«Καταδικάσαμε πάντα αυτές τις ενέργειες και αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα. Λέτε ανακρίβειες και ψέματα στη Βουλή, κυρία Μπακογιάννη, και μάλιστα διανθίζετε τον λόγο σας ότι δήθεν εμείς υποστηρίζουμε ενέργειες άλλων των οποίων έχουμε πέσει θύματα. Όλα αυτά που είπατε σας τα επιστρέφουμε και είναι κρίμα για ένα τέτοιο ζήτημα εσείς να εκτρέπεστε σε τέτοιους χαρακτηρισμούς», είπε ο κ. Κοντονής.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ομιλία του είχε αναφερθεί στα όσα έκανε ο Κουφοντίνας κατά τη διάρκεια της δράσης της «17 Νοέμβρη»: «Εγώ ελπίζω ο συγκεκριμένος κρατούμενος να αναλογιστεί και να έχει αναλογιστεί και να έχει μετανιώσει γι’ αυτό το κακό που έκανε πρώτα και κύρια στα θύματα των πράξεών του και στις οικογένειές τους, να έχει αναλογιστεί το κακό που έκανε στους ανθρώπους που στρατολογούσε σε αυτή τη διαδικασία εξόντωσης και θανάτου. Ελπίζω να αναλογιστεί και το κακό που έκανε στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια με αυτή τη δράση, που σκότωναν ανθρώπους πισώπλατα επειδή υπήρχαν πολιτικές ή ιδεολογικές διαφωνίες. Οι πράξεις παραμένουν ειδεχθείς και η χορήγηση της άδειας δεν σημαίνει τίποτα ούτε για τις πράξεις που έκανε, ούτε για το αποτέλεσμα της δίκης».

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω ομιλίας του Σταύρου Κοντονή (απαντούσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη) η κυρία Μπακογιάννη σχολίασε τα λεγόμενα του υπουργού Δικαιοσύνης και εκείνος διέκοψε την ομιλία του και απευθυνόμενος προς τη βουλευτή της ΝΔ είπε «θα έπρεπε να ντρέπεστε



 iefimerida.gr