Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017

15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΔΑΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ ΤΟΥ
Στις φυλακές θα οδηγηθεί ο 38χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνα, στο Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, ακόμη και στη Βουλή. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χαλκίδας τον καταδίκασε την Τρίτη σε 15 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της 49χρονης ερωμένης του, που κατάγοταν από την Αλβανία.
Ο 38χρονος είχε καταδικαστεί αρχικά σε 6 χρόνια φυλάκιση από δικαστήριο της Χαλκίδας, το οποίο είχε αποφανθεί να μη γίνει κατηγορία εναντίον του για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης και χθες ήρθε η βαριά καταδίκη για τον αστυνομικό.
Το έγκλημα έγινε την 28η Οκτωβρίου του 2011.

Σε ασφαλτοστρωμένο αγροτικό δρόμο στην περιοχή του Σχηματαρίου εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό ένα πτώμα άγνωστης γυναίκας και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Στην αρχή θεωρήθηκε θύμα τροχαίου δυστυχήματος. Στη συνέχεια όμως το σκηνικό άλλαξε, καθώς τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί από την Ασφάλεια της Θήβας, οδήγησαν κατευθείαν σε έγκλημα που έφερε και τη σύλληψη του 32χρονου -τότε- αστυνομικού.Συγκεκριμένα ο χωρισμένος άνδρας διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την 49χρονη Αλβανίδα και μητέρα τεσσάρων παιδιών και εκείνο το διάστημα υπήρχαν προβλήματα στη σχέση τους.
Μετά από πιέσεις, ομολόγησε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα του έκανε σκηνές ζηλοτυπίας και τον ενοχλούσε ακόμα και στην υπηρεσία του.
Πώς έγινε το έγκλημα

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, δεν ήθελε να την σκοτώσει. Τις πρωινές ώρες τις 28ης Οκτωβρίου, είχε έντονη λογομαχία μαζί της μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή του Σχηματαρίου, όπου είχαν συναντηθεί και όπως είπε στην κατάθεσή του «κατά την διάρκεια της λογομαχίας, χρησιμοποιώντας το μπουφάν της, της απέφραξε τις αναπνευστικές οδούς με αποτέλεσμα να εκπνεύσει».

Στη συνέχεια εγκατέλειψε το θύμα σε εκείνο το σημείο, όπου βρέθηκε από διερχόμενο οδηγό. Η άτυχη γυναίκα έφερε σημάδια που αρχικά αποδόθηκαν σε τροχαίο ατύχημα, αλλά στην πορεία αποκαλύφθηκε ως εγκληματική ενέργεια.

Ο 38χρονος είχε πάρει την γυναίκα με το αυτοκίνητο του για να πάνε βόλτα και να ξεκαθαρίσουν τα προβλήματα που είχαν.

Οι αστυνομικοί της Θήβας που έκαναν τότε την έρευνα πίστεψαν από την πρώτη στιγμή, ότι ο 38χρονος κατάλαβε ότι η γυναίκα ήταν νεκρή, την άφησε στην μέση του δρόμου, πήρε το αυτοκίνητο του και πέρασε δύο φορές από πάνω της, έτσι ώστε να φανεί ότι η 49χρονη έπεσε θύμα τροχαίου από κάποιον ασυνείδητο οδηγό.

Η μία κόρη της γυναίκας, ηλικίας τώρα 29 ετών είχε πει:


«Εγώ δεν ζούσα μαζί της, αλλά πήγαινα πάρα πολύ συχνά στο σπίτι στον Αυλώνα. Τους έβλεπα συχνά γιατί ζούσαν οι τρεις τους μόνο, η μητέρα μου, ο αδερφός μου και η αδερφή μου. Ο αδερφός μου έχει και κάποια αναπηρία μετά από ένα ατύχημα στη δουλειά και ήθελα να τους βλέπω συνέχεια. Μου είχε πει η ίδια ότι είχε σχέση με τον αστυνομικό. Την τελευταία μέρα είχε πει ότι θα έβγαινε στο αδερφό μου, και μάλιστα του χε πει να παέι στο σπίτι να την περιμένει με τους φίλους του. Εκείνος τη ρώτησε πού θα πήγαινε τέτοια ώρα γιατί ήταν και 22:00 το βράδυ και του πε ότι θα περνούσε ο αστυνομικός να την πάρει για ένα καφέ. Ενώ ήταν μαζί όλη μέρα, της ζήτησε να βρεθούν κι επειγόντως το βράδυ. Μετά τις 23:00 που την έπαιρνε ο αδερφός μου για να δει πού είναι, ήταν κλειστό το κινητό της. Με πήρε και μού έλεγε ότι είναι κλειστό και στην αρχή δεν μου έλεγε ότι είχε βγει με αυτόν αλλά μετά μου το ‘πε. Παίρναμε συνέχεια μέχρι που πήγαμε στην αστυνομία. Το σπίτι μας ήταν απέναντι από το αστυνομικό τμήμα. Το έχουμε έξι χρόνια και η μητέρα μου με τον αστυνομικό ήταν μαζί πέντε χρόνια. Ατυτός την κρατούσε τη μητέρα μου μόνο για τα χρήματα. Ό,τι έπαιρνε από το ΙΚΑ για το ατύχημα του αδερφού μου, της τα έπαιρνε… Δεν ξέρω τι τα έκανε, ήθελε καινούριο αυτοκίνητο, μηχανή; Δεν ξέρω. Αυτός ρωτούσε συνέχεια την μάνα μας αν ξέραμε ότι έχουν σχέση… Η μάνα μου του λεγε όχι, αλλά σε μας είχε πεί τα πάντα. Μάλιστα τελευταία φοβόταν. Μας έλεγε συνέχεια αν πάθω τίποτα κλπ… Μας έδινε οδηγίες σε περίπτωση που πεθάνει. Έδινε στοιχεία στη μικρή μου αδερφή και της έλεγε αν πεθάνω να τα έχεις! Αν γίνει κάτι να τα δώσεις στην αστυνομία… Δεν ξέρω αν ήξερε η μητέρα μου κάτι παπαραπάνω γι’αυτόν, δεν ξέρω! Φοβόταν…»

H μικρότερη κόρη που ζούσε μαζί με την άτυχη 49χρονη έχει πει:

«Πριν πεθάνει η μαμά μου, μου είπε ότι είχε σχέση με αυτόν. Μου ‘λεγε ότι την έβριζε, την χρησιμοποιούσε και της φερόταν πολύ άσχημα. Μαλώνανε πολύ. Εγώ άκουγα στο τηλέφωνο τη μητέρα μου να του λέει: Ξέρω ποιος πραγματικά είσαι… Δεν θες να πω τι πραγματικά είσαι σε όλο τον κόσμο! Θα πω ποιος πραγματικά είσαι και τι έχεις κάνει!
Αυτός ήταν χωρισμένος. Όσο ήταν παντρεμένος γνώρισε τη μητέρα μου και τη χρησιμοποίησε για τα λεφτά. Εγώ τον ήξερα. Ήταν διπρόσωπος…»
« Προηγουμενη
Επομενη »