Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ: ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ

Το μακελειό που σημειώθηκε την Κυριακή σε εκκλησία στο Τέξας άφησε πίσω τουλάχιστον 26 νεκρούς, ηλικίας από 5 έως 72 ετών. Ο μακελάρη...






Το μακελειό που σημειώθηκε την Κυριακή σε εκκλησία στο Τέξας άφησε πίσω τουλάχιστον 26 νεκρούς, ηλικίας από 5 έως 72 ετών.

Ο μακελάρης, ο 26χρονος Ντέβιν Πάτρικ Κέλλι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης και η αστυνομία πλέον διερευνά τα κίνητρα του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο στην Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών κοντά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.



Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερα στοιχεία για το προφίλ του δράστη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνωστοί και πρώην συμμαθητές του χαρακτήρισαν «τρελό, ανατριχιαστικό, περίεργο».

Ο Κέλλι είχε υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία, στο τμήμα ανεφοδιασμού, την περίοδο από το 2010 έως το 2014, ωστόσο έφυγε και πέρασε από στρατοδικείο. Αιτία ήταν οι κατηγορίες που είχε αντιμετωπίσει για βία και κακομεταχείριση της γυναίκας και των παιδιών του. Μάλιστα, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε στρατιωτική φυλακή.

«Είχε ένα ή δύο παιδιά, ήταν μάλλον κανονικός, αλλά ήταν ήσυχος και τέλος φαινόταν λίγο καταθλιπτικός» ανέφερε ένας πρώην συμμαθητής του, ο Πάτρικ Μπόις. «Ήταν ο πρώτος άθεος που είχα γνωρίσει» πρόσθεσε.

«Έλεγε πάντα ότι όσοι πιστεύουν στον Θεό ήταν ανόητοι και προσπαθούσε να προωθήσει την αθεΐα» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια άλλη συμμαθήτριά του, η Νίνα Ρόζε Νάβα.

«Ήταν περίεργος, αλλά ποτέ τόσο περίεργος. Πάντα ανέβαζε πράγματα για την αθεΐα και μετά έβαζε φωτογραφίες του εαυτού του με το παιδί του» σχολίασε ένας τρίτος συμμαθητής του Κέλλι.

«Ήταν σαν να μην του άρεσε το Τέξας. Πάντα με ανατρίχιαζε, αλλά ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο» είπε ακόμη η Νάβα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κέλλι εμφανίστηκε στις 11.02 το πρωί, τοπική ώρα, σε ένα πρατήριο καυσίμων, λίγη ώρα πριν κάνει την επίθεση στην εκκλησία.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης φορούσε μαύρα ρούχα και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Κρατούσε στα χέρια του ένα ημιαυτόματο όπλο AR-15, φωτογραφία του οποίου είχε αναρτήσει πριν από μερικές ημέρες στο Facebook με τη λεζάντα «είναι μια κακιά σκύλα».









O δράστης σε νεαρότερη ηλικία
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Greg Abbott, διευκρίνισε πως δεν έχει γίνει γνωστό τι οδήγησε τον δράστη να πραγματοποιήσει τη χειρότερη και πιο αιματηρή μαζική επίθεση στην ιστορία του Τέξας. Άγνωστο παραμένει εάν ανήκε σε παραστρατιωτικές ομάδες, σενάριο που εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές.

Αξιωματούχοι δήλωσαν πως εντόπισαν τον ύποπτο νεκρό, ενώ τριγύρω του υπήρχε ένα ολόκληρο «οπλοστάσιο».


To όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση


Αστυνομικοί στον τόπο του μακελειού


Ο 26χρονος ζούσε στην πόλη Νιου Μπράουνφελς σε απόσταση περίπου 56 χλμ. από το Sutherland Springs.

Πηγή: zougla.gr