Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΙΣΙΤΟ... ΤΟΥ 10 ΜΗΝΩΝ ΜΩΡΟΥ ΠΟΥ ΖΥΓΙΖΕΙ 28 ΚΙΛΑ!

Ο Λουισίτο δεν είναι παρά 10 μηνών κι όμως ζυγίζει ήδη 28 κιλά. Είναι η πιο θεαματική περίπτωση παχυσαρκίας και παιδικού διαβήτη στο...






Ο Λουισίτο δεν είναι παρά 10 μηνών κι όμως ζυγίζει ήδη 28 κιλά. Είναι η πιο θεαματική περίπτωση παχυσαρκίας και παιδικού διαβήτη στο Μεξικό, χώρα που βρίσκεται παγκοσμίως στην πρώτη θέση σε αυτό τον τομέα.




Αλλά τα αίτια του υπερβολικού πάχους του Λουισίτο μένουν προς το παρόν άγνωστα. Το παιδί ζύγιζε 3,5 κιλά όταν γεννήθηκε και είχε ύψος 52 εκατοστά.

Μόλις έφθασε τις 2 μήνες, ο Λουισίτο ζύγιζε ήδη 10 κιλά και διπλασίασε το βάρος του στους επόμενους 8 μήνες. «Πίστευα ότι πάχαινε γιατί είχα καλό γάλα», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο η μητέρα του Isabelle Pantoja, στο φτωχόσπιτό της, στην πόλη Tecoman του Μεξικού.



Ο πατέρας κερδίζει μόνο 200 δολάρια τον μήνα και η οικογένεια άνοιξε σελίδα στο Facebook και έναν τραπεζικό λογαριασμό για να δεχθεί δωρεές ώστε να περιθάλψει το παιδί. Οι γονείς πηγαίνουν τον Λουισίτο στο νοσοκομείο για καθημερινές λήψεις αίματος.

Είναι επώδυνο να βλέπεις το παιδί να υποφέρει όταν οι νοσοκόμες ψάχνουν μια φλέβα στα μικρά του χέρια, γεμάτα δίπλες από το πάχος, δηλώνει ο πατέρας του Mario Gonzales, στο γαλλικό πρακτορείο. Η αγωνία των γονιών μεγάλωσε όταν ένας παιδίατρος τους ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί ενέσεις ορμονών που κοστίζουν 500 δολάρια η μία.






Ο Λουισίτο πιθανόν πάσχει από το Σύνδρομο Prader-Willi, το οποίο απορρυθμίζει την ανάπτυξη των παιδιών, τους αφήνει νοητική υστέρηση, «μύες από ζελατίνη», χωρίς δύναμη, με καρδιακά προβλήματα και σοβαρές παθήσεις στα γεννητικά όργανα.

Γι'αυτή την οικογένεια η ζωή γίνεται συνεχώς πιο δύσκολη. Το μωρό, το οποίο φοράει πάνες για ενήλικες, κουράζεται στη μισή ώρα καθισμένο στο καρότσι του και πρέπει κάποιος να το κουβαλάει στα χέρια.

«Δεν μπορεί να περπατήσει, ούτε στα τέσσερα», λέει, λυπημένος, ο πατέρας του. Είναι εργάτης στο τοπικό εργοστάστιο χυμών φρούτων και έχει αγωνία και για την υγεία της συζύγου του, η οποία αναγκάζεται να κρατάει το παιδί στα χέρια.



Η ζωή του Λουισίτο βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά οι γονείς του ελπίζουν πως θα αποδειχθεί ότι δεν πάσχει τελικά από το Σύνδομο Prader-Willi και ότι η παχυσαρκία του οφείλεται σε ορμονική μόλυνση. «Ισως να υπάρχει πρόβλημα στον θυροειδή» ελπίζει η μητέρα. Για την ώρα, ο Λουισίτο τρέφεται με άπαχο γάλα, μητρικό γάλα και σούπες με λαχανικά και φρούτα.



iefimerida.gr