Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ» ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-400

Ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει «συνέπειες» αν αγοράσει τους S-400,σύμφωνα με ό...





Ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει «συνέπειες» αν αγοράσει τους S-400,σύμφωνα με όσα γράφει η ΧΟΥΡΙΕΤ!





“Το δικαίωμα να αποφασίζει κάθε κράτος προφανώς υπάρχει στην απόκτηση αμυντικού εξοπλισμού, αλλά με τον ίδιο τρόπο που τα έθνη είναι κυρίαρχα στη λήψη αποφάσεων,θα πρέπει να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες”, δήλωσε ο στρατηγός Π.Πάβελ, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ , κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ουάσινγκτον με ομάδα δημοσιογράφων.

Ο Πάβελ είπε ότι οι ρωσικοί πυραύλοι δεν μπορούν να ενταχθούν στα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία δεν επιδιώκει να ανταγωνιστεί την αμερικανική συμμαχία με την αγορά ρωσικών πύραυλων S-400 και βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γαλλία και την Ιταλία για να αγοράσει παρόμοια όπλα, είχε δηλώσει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ ΣΕ συνέντευξή του στο Reuters.





Η απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα θεωρήθηκε από ορισμένες δυτικές πρωτεύουσες ως υπονόμευση της συμμαχίας, δεδομένης της έντασης με τη Μόσχα στην Ουκρανία και τη Συρία.

“Δεν υπήρξε κανένα αίτημα από την Τουρκία να ενσωματωθεί το S-400 στο σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ”, έχει δηλώσει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι δεν πρότειναν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τους ρωσικούς πυραύλους.

Η Τουρκία έχει δηλώσει ότι έχει δώσει προκαταβολή για το σύστημα S-400 και ελπίζει ότι θα τα παραλάβει το 2019.

militaire