Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ «NEW BALANCE» JIM DAVIS ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 4,8 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ: 122ος ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ «FORBES»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εννέα ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες περιλαμβάνει ο κατάλογος του Forbes για το 2017 με τους 400 πλουσιότερους Αμερ...







ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εννέα ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες περιλαμβάνει ο κατάλογος του Forbes για το 2017 με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς. Οι εν λόγω ομογενείς δισεκατομμυριούχοι έχουν συνολική περιουσία 26 δισ. δολάρια και συμπεριλαμβάνονται και στον κατάλογο του «TNH» με τους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς.




1. Στη 122η θέση με περιουσία 4,8 δισ. δολάρια βρίσκεται ο Jim Davis (Τζιμ Ντέιβις), πρόεδρος της εταιρίας αθλητικών ειδών New Balance. O κ. Davis και η οικογένειά του, εκτιμάται πως έχουν το 95% της εταιρίας που δεν είναι εισηγμένη, ενώ το 2016 έκανε τζίρο 3,8 δισ. δολάρια.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο J. Davis αγόρασε ένα μικρό κατάστημα υποδημάτων στη Βοστώνη το 1972. Αντιπρόεδρος της εταιρίας είναι η σύζυγός του Αννα, η οποία μπήκε στη New Balance το 1977.
Ο κ.Τομ Γκόρης. (AP Photo/Paul Sancya, FILE)

2. Στη 200η θέση με περιουσία 3,7 δισ. δολάρια είναι ο Tom Gores (Τομ Γκόρης), ο οποίος επιβλέπει 25 εταιρίες με περί τα 13 δισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία από το Λος Αντζελες, όπου έχει βάση η εταιρία του Platinum Equity. Είναι γεννημένος στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης από Ελληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα. Στην ηλικία των 4 ετών η οικογένεια μετανάστευσε στην πόλη Genessee του Μίσιγκαν. Οταν αποφοίτησε από το πολιτειακό πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, πήγε μαζί με τον αδελφό του Αλεκ (359η θέση) και άρχισαν να αγοράζουν εταιρείες. Είναι ιδιοκτήτης της ομάδας του NBA Detroit Pistons.

O κ. Τζον Κατσιματίδης. AP Photo/Craig Ruttle.

3. Στη 248η θέση είναι ο John Catsimatidis (Τζον Κατσιματίδης) με περιουσία 3,1 δισ. δολάρια. Αναφέρεται δε πως μετακόμισε με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη όταν ήταν μικρό παιδί από τη Νίσυρο και μεγάλωσε στο Χάρλεμ.




Με σκληρή εργασία δεκαετιών και πρωτοπόρων επενδύσεων αναδείχθηκε σε αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο. Στις επιχειρήσεις του συμπεριλαμβάνονται αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων, επενδύσεις σε ακίνητα και επίσης σε πετρελαιοειδή προϊόντα. Το 2013 έθεσε υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, ενώ διατηρεί και το δικό του ραδιοφωνικό πρόγραμμα στο σταθμό 970 AM με τίτλο Cats Roundtable.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ