Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

MONO ΔΕΟΣ...!!! Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΟΥΚ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ «ΑΒΕΡΩΦ» ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ - ΒΙΝΤΕΟ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, άρχισαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον τριπλό εορ...





Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, άρχισαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό, του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της 105ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του '40.




Στο πλαίσιο της σημερινής διπλής γιορτής της Θεσσαλονίκης, η πολεμική σημαία του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» τιμήθηκε με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Η τελετή παρασημοφόρησης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, επί του πλοίου που θα βρίσκεται εν όρμω στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου.


Μετά το τέλος της τελετής παρασημοφόρησης της πολεμικής σημαίας του θωρηκτού Αβέρωφ, ακολούθησε εντυπωσιακή επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, στον Θερμαϊκό.
Στην επίδειξη που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη θέση ελλιμενισμού του Αβέρωφ, συμμετείχε η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, ελικόπτερο τύπου S70B Aegean Hawk και ομάδες/σκάφη της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών.





Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν το λιμάνι της πόλης και καταχειροκρότησαν όσους συμμετείχαν στην επίδειξη, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της διπλής γιορτής της Θεσσαλονίκης που τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο αλλά και την 105η επέτειο από την απελευθέρωσή της.
Τους συμμετέχοντες συνεχάρη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρακολουθούσε τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, μαζί με άλλους επισήμους, από το θωρηκτό Αβέρωφ.



ΕΝΙΚΟΣ