Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ... ΜΕ ΤΟ ΤΟ FDP ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, ο Γρηγόρης Αγγελίδης, μέλος των Φιλελευθέρων (FDP), έγινε ο πρώτος βουλευτής –ελληνικής καταγωγής– που εκλέ...

Ποιος είναι ο πρώτος  Έλληνας που εκλέχθηκε στη γερμανική Βουλή




Στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, ο Γρηγόρης Αγγελίδης, μέλος των Φιλελευθέρων (FDP), έγινε ο πρώτος βουλευτής –ελληνικής καταγωγής– που εκλέχθηκε στην γερμανική Βουλή.

Ο Γρηγόρης Αγγελίδης κατέκτησε πριν από λίγους μήνες μια σίγουρη θέση στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών του FDP στο κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας.

Αν ρωτούσε κανείς πριν μερικούς μήνες ακόμη στο Νόιστατ, μια πόλη με 45.000 κατοίκους κοντά στο Ανόβερο, για τον Γρηγόρη Αγγελίδη, το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι που θα τον γνώριζαν να συνδύαζαν το όνομα του με το ποδόσφαιρο και κοινωνικές δραστηριότητες.




Ο Γρηγόρης Αγγελίδης είναι πρόεδρος της τοπικής ομάδα FC Wacker που παίζει στην 8η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, είναι μέλος συλλόγου για την προώθηση και ανάδειξη της περιοχής όπως και τοπικών επιτροπών για θέματα νεολαίας.
Παιδί μεταναστών

Ο Γρηγόρης Αγγελίδης γεννήθηκε το 1965 στο Ανόβερο από γονείς μεταναστών. «Οι γονείς μου κατάγονται από το Κιλκίς» εξηγεί στη Deutsche Welle. «Αρχές του ’60 ήρθαν μετανάστες στη Γερμανία και δούλευαν ακόρντ, δηλαδή δουλειά με το κομμάτι στα εργοστάσια. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ο πατέρας μου άνοιξε κατάστημα λιανικής.

Αλλά η μητέρα μου εργαζόταν με το κομμάτι μέχρι να βγει στην σύνταξη.» Αρχές του ’70, όταν ο μικρός Γρηγόρης φτάνει σε σχολική ηλικία οι γονείς του τον στέλνουν στην Ελλάδα: «Όπως πολλοί γκασταρμπάιτερ τότε ζούσαν με το όνειρο της επιστροφής. Από τη στιγμή που συνειδητοποίησαν ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν, με έφεραν πάλι πίσω στο Ανόβερο.»

Τρία χρόνια επισκέπτεται ο Γ. Αγγελίδης στην Ελλάδα το δημοτικό. Όταν επιστρέφει στο Ανόβερο οι γονείς του τον δηλώνουν σε οικοτροφείο. Εδώ «τελειοποιεί» τα επόμενα δύο χρόνια τα γερμανικά του.

Στη συνέχεια επισκέπτεται τα δημόσια γερμανικά σχολεία, παίρνει το απολυτήριο λυκείου, μαθαίνει το επάγγελμα του τραπεζικού υπαλλήλου στην Dresdner Bank, εργάζεται στη συνέχεια στην Credit Suisse Γερμανίας και από το 2010 είναι μέτοχος εταιρίας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Παράλληλα θα αναπτύξει μια πλούσια εθελοντική δραστηριότητα.

Πρότυπο του είναι ο πατέρα του. Παρ’ ότι εργαζόταν στο κατάστημα του 70 ώρες την εβδομάδα έβρισκε το χρόνο για εθελοντική προσφορά σε ελληνικούς συλλόγους και στην εκκλησία. «Ομολογουμένως αυτό με επηρέασε πάρα πολύ», παραδέχεται ο Γ. Αγγελίδης. tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.