Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ «ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ» ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΦΗΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Καλά κρατεί η σκληρή κόντρα Εκκλησίας-κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 - «Παραθυράκ...

Συναγερμός στο Μαξίμου μετά τον ξεσηκωμό της Εκκλησίας για την αλλαγή φύλου





Καλά κρατεί η σκληρή κόντρα Εκκλησίας-κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 - «Παραθυράκι» για αλλαγές στο νομοσχέδιο αφήνει το Μαξίμου – Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο επιμένει η Εκκλησία μέσω της Ιεράς Συνόδου.




«Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές», ανέφεραν την Παρασκευή (6/10) κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τα πυρά της Εκκλησίας σχετικά με το νομοσχέδιο, το οποίο έχει πυροδοτήσει νέα μεγάλη κρίση μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν, ότι «η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».
Αρχιεπισκοπή: Προκαλείτε το αίσθημα της κοινωνίας

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρη Κονιδάρης επιμένει στην αρχική τοποθέτηση της Ιεραρχίας να αποσύρει το νομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει το Νομοσχέδιο» τόνισε ο κ. Κονιδάρης, ενώ πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο προκαλεί «το αίσθημα της κοινωνίας και εξουθενώνει απόλυτα το ανθρώπινο πρόσωπο». Μάλιστα, στην άποψη της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, ότι η δουλειά της Εκκλησίας δεν είναι να ζητά την κατάργηση νομοσχεδίων ο κ. Κονιδάρης απάντησε πως «η εκκλησία μίλησε όπως είχε υποχρέωση και δικαίωμα».




Ο εκπροσωπος του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης, είχε δηλώσει νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως η Εκκλησία έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα και καλούνται όλα τα κόμματα να ακολουθούσουν το παράδειγμα της. Χαρακτήρισε δε «χυδαίο και αγοραίο παραλήρημα» τις δηλώσεις του Γιάννη Ραγκούση περί ομοφυλοφιλίας Μητροπολιτών επαναλαμβάνοντας ότι «εάν δεν φέρει τα στοιχεία, η Εκκλησία θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη».

Και η Ένωση Κεντρώων ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή «χωρίς κοινωνικό διάλογο, χωρίς προετοιμασία, τέτοιες αλλαγές είναι βίαιες και αποδοκιμάζονται από τον λαό».

Το κόμμα υποστηρίζει επίσης ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει δικαίωμα να καλλιεργεί διχασμό, ούτε μπορεί να αγνοεί ηθικές αξίες που εμπνέουν τον λαό μας από σύσταση του ελληνικού κράτους». Τέλος προειδοποιεί, ότι «εάν επιμείνει η κυβέρνηση, η απάντηση την Δευτέρα, τουλάχιστον από την Ένωση Κεντρώων θα είναι σκληρή».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.