Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ... «ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ»

Οι επίσημες συνομιλίες του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν άρχισαν χθες στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι. Η Ερντογάν επισκέ...





Οι επίσημες συνομιλίες του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν άρχισαν χθες στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι.

Η Ερντογάν επισκέπτεται τη Σερβία, έπειτα από πρόσκληση του Σέρβου ομολόγου του, Αλεξαντάρ Βούτσιτς.




Βούτσιτς: Δεν βρισκόμαστε στα 1389

Η Σερβία θεωρεί την Τουρκία ως φιλική χώρα, «είμαστε φίλοι τόσο της Τουρκίας όσο και τουρκικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος πρόεδρος και εκτίμησε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών στο μέλλον θα γίνουν ολοένα και καλύτερες.

«Δεν βρισκόμαστε στο έτος 1389, όπως φαντάζονται οι άλλοι, σήμερα είμαστε στο έτος 2017 και θέλουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την Τουρκία, και θα τις χτίσουμε, θα τις οικοδομήσουμε. Είναι και προς το συμφέρον της Τουρκίας, όπως άκουσα από τον φίλο μας Ερντογάν, αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ενδιαφέροντα της Σερβίας», είπε ο Αλεξαντάρ Βούτσιτς.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπογράφηκαν 12 διακρατικές συμφωνίες και ότι τέσσερις ακόμη θα υπογραφούν αύριο στο Νόβι Παζάρ, όπου θα επισκεφθεί το Ερντογάν τη μουσουλμανική κοινότητα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν, δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα αναπτυχθούν καλύτερα και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία.

Όπως είπε το εμπόριο μέχρι το τέλος του έτους θα υπερβεί το ένα δισεκατομμύριο δολάρια και τόνισε ότι θα υποστηρίξει τους Τούρκους επιχειρηματίες για επενδύσεις στη Σερβία, κυρίως στον τομέα των υποδομών.

(Στοιχεία από .rts.rs, news.bnt.bg)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.