Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΡΩΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΡΙΑ...

«Ελευθερώστε την Ιντλίμπ» λέγεται ότι είναι η ονομασία της κοινής επιχείρισης του τουρκικού στρατού και των φιλότουρκων ισλαμιστών ...

Τουρκμένοι μισθοφόροι της Τουρκίας εισβάλουν στην Ιντλίμπ της Συρίας (βίντεο)





«Ελευθερώστε την Ιντλίμπ» λέγεται ότι είναι η ονομασία της κοινής επιχείρισης του τουρκικού στρατού και των φιλότουρκων ισλαμιστών μισθοφόρων, με την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας, που έχει στόχο την κατάληψη της επαρχίας Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.




Η Ιντλίμπ ελέγχεται από διάφορες ισλαμιστικές οργανώσεις και από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ταχρίρ Αλ Σαμ, δηλαδή του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα. Η Ταχρίρ Αλ Σαμ έχει 50.000 τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ.

Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συμφώνησαν να καταλάβουν την Ιντλίμπ, να νικήσουν την Αλ Κάιντα και να τη χωρίσουν σε τρεις κατοχικές ζώνες. Ύστερα ολόκληρη η Ιντλίμπ θα ανακηρυχτεί σε «ζώνη αποκλιμάκωσης».

Η Τουρκία έστειλε ως πρώτο κύμα στην Ιντλίμπ, για να συγκρουστούν με την Αλ Κάιντα, μισθοφόρους της από τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Οι ισλαμιστές μισθοφόροι του FSA υποστηρίζονται από το τουρκικό πυροβολικό, που βάλλει από το τουρκικό έδαφος και από την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας.

Να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι παρέχουν αεροπορική υποστήριξη σε ισλαμιστικές οργανώσεις του FSA που πριν ενάμιση χρόνο τις βομβάρδιζαν.

Οι μάχες στα σύνορα της Τουρκίας με την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ξεκίνησαν από το βράδυ της Παρασκευής.


TRIBUNE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.