Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ

Οι δύο Αλβανοί είχαν πλούσια δράση, ληστεύοντας ηλικιωμένους, ενώ έκλεβαν σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της περιφέρειας ...





Οι δύο Αλβανοί είχαν πλούσια δράση, ληστεύοντας ηλικιωμένους, ενώ έκλεβαν σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της περιφέρειας - Από τον πρέσβη του Μαρόκου άρπαξαν και το αυτοκίνητό του





Δύο Αλβανοί, ηλικίας 26 και 28 ετών, συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους, ως μέλη της εγκληματικής ομάδας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής.


Οι δράστες λήστευαν ηλικιωμένους και έκαναν κλοπές από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της διάρρηξης στην κατοικία του πρέσβη του Μαρόκου Samir Addhare στο Παλαιό Ψυχικό, στις 15 Οκτωβρίου, από όπου πήραν και το αυτοκίνητό του. Το όχημα βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα στο Γαλάτσι, κλειδωμένο και παρκαρισμένο στην οδό Ορφανίδου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες εντόπιζαν οικίες και αργά το βράδυ ή τις πρώτες πρωινές ώρες παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις πόρτες και έμπαιναν σε αυτές, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, ενώ κατά τη διαφυγή τους αφαιρούσαν, με τα κλειδιά που έβρισκαν, τα αυτοκίνητα των παθόντων.




Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης των μελών της σπείρας ήταν η βία που ασκούσαν στα θύματά τους σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί.

Την ίδια τακτική ακολουθούσαν και στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να αποκαλύψουν τα σημεία που έκρυβαν τα χρήματά τους. Όσον αφορά τα κλοπιμαία, τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από την κατ' οίκον έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και διαρρηκτικών εργαλείων, έγγραφα τρίτων προσώπων, δύο μαχαίρια και ένα πιστόλι τύπου Replica.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τρείς ληστείες, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος ηλικιωμένων και μία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Χαλκιδική, καθώς και δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην Αττική και την Καλαμάτα.

Σημειώνεται, ότι ο 26χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.