Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΒΟΥΝ «ΦΩΤΙΕΣ» ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ… ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Το εκρηκτικό και έντονα συγκρουσιακό κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό μεταξύ των Κούρδων και τω...








Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το εκρηκτικό και έντονα συγκρουσιακό κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό μεταξύ των Κούρδων και των Τούρκων με αφορμή τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή, έχει αρχίσει να μεταφέρεται και να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις μέσα στην ίδια την Ευρώπη.



Ήδη στην Γερμανία έχουν αρχίσει και λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για να αποφευκτούν οι εντάσεις ακόμα αι οι συγκρούσεις μέσα στο γερμανικό έδαφος, όπου ζουν περί τα 3,5 εκατομμύρια Τούρκοι και άλλο 1,5 εκατομμύριο Κούρδοι.



Παρ’ όλα αυτά όμως ήδη στο Βέλγιο άρχισαν οι πρώτες συγκρούσεις που προοιωνίζουν μια πολύ «καυτή» συνέχεια, καθώς το μίσος που καλλιεργεί η Άγκυρα προβλέπεται να ανάψει μεγάλες φωτιές μέσα στην ίδια την Ευρώπη.







Όπως αναφέρεται, στην πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο και ενώ το κλίμα είχε φορτιστεί από εθνικιστικές εκδηλώσεις των Τούρκων, Κούρδοι με φωτογραφίες του Οτσαλάν επιτεθήκαν εναντίον Τούρκων στην περιοχή Brederode και στις αψιμαχίες που επακολούθησαν τραυματίστηκαν 8 Τούρκοι που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης, ενώ όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, συνελήφθηκαν 50 Κούρδοι «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί η Αγκυρα τους Κούρδους οπαδούς του Οτσαλάν.



Και είμαστε ακόμα στην αρχή…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr