Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ... ΤΟ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ!

Το ακροδεξιό – εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων (FPÖ), το οποίο αναμένεται ότι θα μετατραπεί στον διαμορφωτή των πολιτικών ισορροπιών ...

Το Αυστριακό ακροδεξιό κόμμα διέγραψε μέλος του που χαιρέτισε ναζιστικά




Το ακροδεξιό – εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων (FPÖ), το οποίο αναμένεται ότι θα μετατραπεί στον διαμορφωτή των πολιτικών ισορροπιών στην Αυστρία μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, διέγραψε ένα χαμηλόβαθμο στέλεχός του επειδή χρησιμοποίησε τον ναζιστικό χαιρετισμό.




Το κόμμα αναμένεται να συμμετάσχει στον κυβερνητικό συνασπισμό μαζί με τους συντηρητικούς που εκτιμάται ότι θα λάβουν το ένα τρίτο των ψήφων στις εκλογές. Και τα δύο κόμματα χρησιμοποιούν σκληρή ρητορική για την καταπολέμηση της μετανάστευσης στις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σημειώνει σε άρθρο της, χωρίς να αναφέρει ονόματα, ότι μια ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος στο κρατίδιο Στίρια διαμαρτυρήθηκε στον δήμαρχο της περιοχής αφού είδε έναν συνάδελφό της του Κόμματος των Ελευθέρων να υψώνει το δεξί του χέρι κάνοντας τον χαιρετισμό των ναζί και να φωνάζει «Χάιλ Χίτλερ».

Στην Αυστρία είναι παράνομη η κατοχή αντικειμένων που παραπέμπουν στη ναζιστική εποχή και οποιαδήποτε εγκωμιαστική δήλωση για τον ναζισμό.

Ο Γιόζεφ Ρίμερ, ο βουλευτής του FPO στην περιοχή, ανέφερε σε μέιλ του ότι το κόμμα λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις καταγγελίες αυτές και διέγραψε από το κόμμα τον αξιωματούχο μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ωστόσο πρόσθεσε ότι ο αξιωματούχος απέρριψε τις κατηγορίες και έχει προσλάβει δικηγόρο.

Η υπόθεση αναμένεται να παραπεμφθεί σήμερα σε δικαστήριο του Γκρατς.

Το FPO που ιδρύθηκε από πρώην ναζί, όμως τονίζει ότι έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν, έχει διαγράψει επανειλημμένα στο παρελθόν στελέχη του που κατηγορήθηκαν ότι μίλησαν θετικά για τον ναζισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.