Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ Ο ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ... ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...!!!

Ο γνωστός μεγάλο μεγιστάνας, Τζωρτζ Σόρος και μεγάλος σπόνσορας της Νέας Τάξης, είχε στηρίξει τον Ερντογάν από τα πρώτα χρόνια που εί...

cover-soros




Ο γνωστός μεγάλο μεγιστάνας, Τζωρτζ Σόρος και μεγάλος σπόνσορας της Νέας Τάξης, είχε στηρίξει τον Ερντογάν από τα πρώτα χρόνια που είχε ανεβεί στην εξουσία και αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα για να εδραιωθεί, σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet.




Ήταν ο Ιανουάριος του 2003 και η ετήσια συνάντηση του Νταβός ήταν σε εξέλιξη. Ο τότε μόλις δυο ετών Τούρκος πρωθυπουργός, Ταιγίπ Ερντογάν, ζήτησε και συναντήθηκε με τον Τζωρτζ Σόρος σε μια σημαντική, όπως χαρακτηρίστηκε συνάντηση. Εκεί ο Ερντογάν είπε στον Σόρος πως η λεγόμενη ανοιχτή κοινωνία που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει είναι ήδη η… Τουρκία (!!!) και γι αυτό θα πρέπει να την(τον) στηρίξει.

Ο Σόρος ανταποκρίθηκε θετικά στον Ερντογάν, προφανώς για ευνόητους λόγους και άρχισε να ρίχνει νέο ζεστό χρήμα στην τουρκική οικονομία ενώ ίδρυσε και την «Ανεξάρτητη Επιτροπή της Ανοιχτής Κοινωνίας», δηλαδή το παράρτημα των ιδρυμάτων του στην Τουρκία. Παράλληλα υποσχέθηκε στον Ερντογάν να τον βοηθήσει στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τότε είχε αρχίσει πάλι η διαβούλευση για να καταστεί η Τουρκία μέλος της Ένωσης.


Ο αμερικανό σπουδαγμένος Τούρκος μηχανικός Can Paker, έγινε ο πρόεδρος του ιδρύματος του Σόρος στην Τουρκία και προωθούσε μια φιλελεύθερη οικονομία.


Τον Ιούλιο του 2013 και ενώ ο Ερντογάν είχε ήδη κάνει μια μεγάλη στροφή στις κατευθύνσεις του, ο Can Paker αποκάλυψε ότι ο Σόρος είχε χρηματοδοτήσει τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλα ποσά το κόμμα του Ερντογάν καθώς και τον ίδιο για να στερεωθεί στην εξουσία.

Πηγή:nikosxeiladakis