Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΔΟΥΡΟ...;;; ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΒΡΕ ΚΟΥΤΑ...!!

Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΡΩΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣ...






Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΡΩΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ!




Με υπογραφή πέντε συμφωνιών στους τομείς των επικοινωνιών, του εμπορίου, της ασφάλειας, των τροφίμων και του τουρισμού επισφραγίστηκε το καλό κλίμα που επικράτησε την Παρασκευή στη συνάντηση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ομόλογό του της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Κατά την κοινή συνέντευξη στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, ο Ταγίπ Ερντογάν στήριξε το Νικολάς Μαδούρο, τασσόμενος κατά των «εξωτερικών παρεμβάσεων», ενώ αναφέρθηκε ακροθιγώς τις ταραχές που επικρατούν στη Βενεζουέλα με 124 περίπου νεκρούς.

«Θέλουμε οι Λατίνοι φίλοι μας να ζήσουν εν ειρήνη, πιστεύουμε ότι η βούληση του λαού δεν είναι η βία και ότι οι εξωτερικές παρεμβάσεις μεγαλώνουν τα προβλήματα» ανέφερε, ζητώντας «διάλογο και συμφιλίωση». Ο τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε μάλιστα να... κτίσει τζαμί στο Καράκας, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι τουρκικές πτήσεις στη Βενεζουέλα θα συνεχιστούν.

Η Τουρκία, πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος, είναι έτοιμη να δώσει την αναγκαία στήριξη σε αυτή τη διαδικασία και o ίδιος ευχήθηκε στο Βενεζουελάνικο λαό «να ξεπεράσει τη δύσκολη περίοδο το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «από την ενίσχυση των σχέσεών μας, ειδικά στις εμπορικές συναλλαγές που θέλουμε να προωθήσουμε, κερδίζουν και οι δύο πλευρές».



«Κοινό όραμα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σχολίασε ότι «οι πολιτικές και διπλωματικές μας σχέσεις είναι εξαιρετικές. Αλλά τα τελευταία 60 χρόνια ήμασταν λίγο πίσω στην ανάπτυξη ενός κοινού οράματος. Έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα σε αυτό το σημείο. Υπογράψαμε πέντε συμφωνίες σήμερα. Πρόκειται για το πρώτο βήμα για την εξέλιξη του νέου κοινού μας οράματος».

«Θέλουμε να ανοίξουμε μια νέα εποχή στις σχέσεις Τουρκίας και Βενεζουέλας. Πιστεύουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Πιστεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Δεν είναι δυνατό, είναι απαραίτητο» τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, που υποσχέθηκε μια τουρκική έδρα σε κάθε πανεπιστήμιο της χώρας του.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.