Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΒΑΝΔΑΝΙΖΟΥΝ Ο,ΤΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΑΓΑΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ - ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ Η ΜΟΣΧΑ

Την οργή της Μόσχας έχει προκαλέσει τα συνεχή περιστατικά βανδαλισμού Σοβιετικών μνημείων, περιλαμβανομένης της βεβήλωσης του νεκροταφ...




Την οργή της Μόσχας έχει προκαλέσει τα συνεχή περιστατικά βανδαλισμού Σοβιετικών μνημείων, περιλαμβανομένης της βεβήλωσης του νεκροταφείου των σοβιετικών στρατιωτών στην πολωνική πόλη Sosnowiec.





Τα κρούσματα βανδαλισμών των σοβιετικών μνημείων -όπως αυτά που δείχνουν στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού να εκδιώξουν Ναζί- τα τελευταία χρόνια εντείνονται, με το πιο πρόσφατο περιστατικό να σημειώνεται την Τρίτη στη νότια πολωνική πόλη Szczyrk.

Ας σημειωθεί ότι τον Ιούλιο, ο Πολωνός Πρόεδρος Αντρέι Ντούντα υπέγραψε νομοσχέδιο για την απαγόρευση της κομμουνιστικής προπαγάνδας που προβλέπει την κατεδάφιση μνημείων της Σοβιετικής περιόδου. Ο νόμος τίθεται σε ισχύ τρεις μήνες μετά την υπογραφή του, και θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή εκατοντάδων μνημείων της σοβιετικής εποχής. Από την πλευρά της, η Μόσχα πρόκειται να απευθύνει έκκληση προς την UNESCO, ζητώντας από την Οργάνωση να αξιολογήσει τη βεβήλωση σοβιετικών μνημείων στην Πολωνία.

Οι πολωνικές αρχές ξεκίνησαν εκστρατεία με στόχο την απομάκρυνση σοβιετικών αγαλμάτων τα τελευταία χρόνια, καθώς ταυτίζονται με την κομμουνιστική περίοδο.

Ο νόμος που υιοθετήθηκε από το πολωνικό κοινοβούλιο τον Ιούλιο προβλέπει την κατεδάφιση μνημείων και τη μετονομασία περιοχών ή δημοσίων κτιρίων που συνδέονται με την κομμουνιστική κληρονομιά ή οιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, προκαλώντας σκληρή κριτική από τη Ρωσία και άλλα κράτη.


Πηγή: http://www.skai.gr

δεξι εξτρεμ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.