Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΖΔΕΜΟΝ...!!! ΤΗΝ «ΕΚΑΝΕ» ΓΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΣΥΛΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες των Ισπανικών ΜΜΕ, ο Κάρλες Πουτζδεμόν μετά την δίωξη που του ασκήθηκε από τον γενικό εισαγγελέα της Ισπανίας,...





Σύμφωνα με πληροφορίες των Ισπανικών ΜΜΕ, ο Κάρλες Πουτζδεμόν μετά την δίωξη που του ασκήθηκε από τον γενικό εισαγγελέα της Ισπανίας, εγκατέλειψε την Βαρκελώνη με προορισμό τις Βρυξέλλες και σκοπό να ζητήσει άσυλο.




Oι εισαγγελικές αρχές της Μαδρίτης του άσκησαν νωρίτερα την Δευτέρα δίωξη για τάση, απόσχιση, κατάχρηση και άλλα εγκλήματα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση καταδίκης οι ποινές κάθειρξης προβλέπονται πολυετείς.

Την Κυριακή ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης, Τεό Φράκεν είχε δηλώσει πως δεν είναι απίθανο να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στον καταλανό ηγέτη Κάρλες Πουτζδέμον από το Βέλγιο εάν το ζήτησε. Σύμφωνα με το Reuters ο κ. Φράνκεν δήλωσε σε συνέντευξή του σε βελγικό τηλεοπτικό κανάλι πως «δεν είναι απίθανο αν κοιτάξετε την κατάσταση. Αναφέρονται ήδη σε ποινή φυλάκισης. Το ερώτημα είναι σε πιο βαθμό θα υπάρξει μια δίκαια δίκη». Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Ισπανία να εκδοθεί ο Πουτζδεμόν, πρόσθεσε ο βέλγος υπουργός.

Ο εισαγγελέας José Manuel Maza δήλωσε ότι εκτός από τον Κάρλες Πουτζδεμόντ, οι κατηγορίες αποδίδονται και στον πρώην αντιπρόεδρο, Οριόλ Ζουνκέρας, ενώ η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Καρμ Φορκαντέλ, τίθεται υπό έρευνα.