Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΖΕΙ Ο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΖΟΥΚΟΦ», ΤΟΣΚΑΣ; ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ!

Για προπαγάνδα κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναφορικά με τις καταγγελίες περί γενικευμένης...






Για προπαγάνδα κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναφορικά με τις καταγγελίες περί γενικευμένης ανομίας.

Ο κ. Τόσκας μίλησε επίσης για την Δυτική Αττική, τα Εξάρχεια και την πρόσφατη εισβολή του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό και σχολιάζει τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.




«Όταν η Νέα Δημοκρατία αλλά και άλλα κόμματα αναφέρονται στα θέματα της ασφάλειας, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν την πλάτη τους. Να δουν, δηλαδή, ποια ήταν επί των ημερών τους η κατάσταση στα θέματα ασφάλειας» αναφέρει ο κ. Τόσκας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». «Στη δική μας περίοδο δεν θέλω να ισχυριστώ ότι όλα γίνονται καλά και πως δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά το να παίρνεις ένα συγκεκριμένο έγκλημα και να το αναδεικνύεις σε φαινόμενο γενικότερης ανομίας είναι καλό προπαγανδιστικό τέχνασμα, αλλά μόνο τέχνασμα. Τα πραγματικά στοιχεία, και τα στατιστικά της Αστυνομίας το δείχνουν ότι η κατάσταση έχει ηρεμήσει κατά πολύ, αναφέρει και υπογραμμίζει πως «επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας, να μειώσουμε την παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο».

Για τη Δυτική Αττική, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Εξάρχεια υπογραμμίζει πως «έχουν ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια σοβαρές προσπάθειες για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής ευρύτερα στην περιοχή και εμείς έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και έχουν μειωθεί πάρα πολύ η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα. Μπορεί πλέον ο κόσμος να κυκλοφορήσει εκεί όπου παλιότερα δεν πήγαινε ούτε αστυνομικό αυτοκίνητο… Χρειάζονται αρκετό χρόνο για να αλλάξουν τα πράγματα στις πολύ προβληματικές περιοχές. Στην περιοχή των Εξαρχείων...» αναφέρει.

Για την εισβολή του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό και την επίθεση με μολότοφ στο A.T. Πεύκης αναφέρει πως «για όποιον «διαβαίνει τον Ρουβίκωνα» της έννομης τάξης η Αστυνομία επεμβαίνει. Από εκεί και πέρα, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να κρίνει το αξιόποινο ή μη των πράξεων. Η Δικαιοσύνη σε κάθε δημοκρατική χώρα είναι ανεξάρτητη και δεν δέχεται υποδείξεις από «δημοσιογραφικά δικαστήρια» που δημιουργούν εντυπώσεις».

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Τόσκας αναφέρεται και στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και εκφράζει την ελπίδα η σημερινή Κεντροαριστερά να βρει την κατεύθυνση που είχε κυρίως τη δεκαετία του ’80, «για να υπάρξει και καλύτερη εκπροσώπηση των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί σήμερα , κάτω από αντίξοες συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ».