Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΡΑΚΑ ΕΠΕΣΕ...!! ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ..!! ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ Η ΠΟΛΗ...!!

Οι πολιορκητές της Ράκα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, συμφώνησαν με τους πολιορκημένο...

Το Ισλαμικό Κράτος παραδίδει τη Ράκα στους Κούρδους – Σε εξέλιξη η συνθηκολόγηση




Οι πολιορκητές της Ράκα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, συμφώνησαν με τους πολιορκημένους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) να φύγουν τα γυναικόπαιδα και οι άμαχοι από τις συνοικίες που κατέχουν ακόμα οι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Συνασπισμού, μια φάλαγγα με λεωφορεία αναμένεται να αναχωρήσει από τη Ράκα μεταφέροντας μακριά από την εμπόλεμη πόλη αμάχους από τις πολιορκημένες συνοικίες.




Η συμφωνία πολιορκητών και πολιορκημένων έχει ως στόχο να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι απώλειες αμάχων και «προφανώς αποκλείονται οι ξένοι τρομοκράτες» (σ.σ. μέλη του Ισλαμικού Κράτους), τονίζεται στην ανακοίνωση. Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο τι θα γίνει με τους Σύρους τζιχαντιστές.

Όσοι άμαχοι επιθυμούν να φύγουν από τη Ράκα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας θα ταυτοποιηθούν και θα τους γίνει σωματικός έλεγχος πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται μόνο για απλούς κατοίκους της Ράκα αλλά για συγγενείς και οικογένειες τζιχαντιστών.

Δεν αποκλείεται ανάμεσα στους αμάχους να είναι και τζιχαντιστές ξυρισμένοι και με καθημερινά ρούχα, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να απεγκλωβιστούν.

Ο Διεθνής Συνασπισμός ανέφερε νωρίτερα ότι περίπου 100 τζιχαντιστές παραδόθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, χωρίς να διευκρινίσει αν επρόκειτο για Σύρους ή υπηκόους άλλων χωρών.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ένας συμμαχικός στρατός Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών, ξεκίνησαν την πολιορκία της Ράκα τον Ιούνιο, με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού και έχουν καταφέρει να καταλάβουν σχεδόν το 90% της πόλης.

Τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη συνομιλίες για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους και τις τελευταίες συνοικίες όπου είναι πολιορκημένοι οι τζιχαντιστές και να απομακρυνθούν οι άμαχοι που έχουν παγιδευτεί στην πόλη λόγω των μαχών.

Οι διαπραγματεύσεις έγιναν μεταξύ του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα (μια τοπική διοίκηση που συνδέεται με τις SDF) και αρχηγών των τοπικών φυλών.

Στρατιωτική πηγή των SDF είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι λεωφορεία και φορτηγά περιμένουν έξω από τη Ράκα για να μεταφέρουν στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ όσους τζιχαντιστές έχουν καταθέσει τα όπλα. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι δεν θα αποχωρήσουν μόνο γυναικόπαιδα αλλά και άνδρες του ISIS.

Νεώτερες πληροφορίες μεταδίδουν ότι η συμφωνία είναι να αποχωρήσουν όλοι οι τζιχαντιστές με τις οικογένειές τους από τη Ράκα.

Μιλάμε δηλαδή για παράδοση της πόλης με συνθήκες εκκένωσης και μεταφοράς των πολιορκημένων υπό προστασία σε ασφαλή προορισμό της επιλογής τους.


Τέτοιες συμφωνίες συνθηκολόγησης συνηθίζονται στις πολιορκίες από την αρχαιότητα.

tribune.gr